Marcel

Marcel

maandag, 20 mei 2019 21:00

Interview Marco van der Leer

Sinds 2016 is Marco van der Leer naast slalom/racing wedstrijdsurfer ook importeur van het merk S2Maui.

Windsurfing.nl was benieuwd hoe de eerste jaren voor hem zijn verlopen:

 

"Ik voer al jaren met Mauisails en was in de jaren 2014-2015 ook teamrider voor het merk. Het inmiddels beroemde zeil designers duo Artur Szpunzar en Barry Spanier besloten na 10 jaar bij de voormalige werkgever om het heft in eigen handen te nemen en richten in 2016 S2Maui op. Ik heb altijd al de drive gehad om te ondernemen, en dit kwam ineens op mijn pad".

Het is erg leuk om te doen, niet alleen het importeren maar ook het contact met S2Maui maar zeker ook met alle enthousiaste klanten. Steeds meer windsurfers zien de voordelen van de zeilen in, o.a. qua performance door het speciale (duurdere) materiaal gebruik. Dat is eigenlijk wel het leukste, dat je mensen blij maakt; dat je dan weer een berichtje krijgt dat de zeilen zo goed bevallen of dat ze weer een record hebben gevaren van een paar km/u harder!

Het houdt je wel bezig hoor, de administratie bijvoorbeeld daar komt nog heel wat bij kijken – zeker als je alles voor het eerst doet. Daarnaast het contact met het merk, de fabriek, de transport bedrijven, de (potentiele) klanten via whatsapp, facebook, marktplaats en email. Maar praten over surfen verveelt nooit!!

Ik vind het ook belangrijk om goed en eerlijk advies te geven, gelukkig heb ik voldoende windsurf ervaring – zeker in slalom-speed-formula-foil – om over die disciplines en freeride-freerace wat zinnigs te zeggen! Wave-freestyle is wat lastiger maar die gasten weten toch wel goed wat ze willen. En anders heb ik altijd nog de teamriders die mij hierbij kunnen helpen!

Naast S2Maui importeer ik nu ook nog enkele (foil) merken zoals Mantafoils en Lokefoils welke via “windfoil.nl” gepromoot worden. Dit alles doe ik in de avond uren/weekenden naast mijn loondienst. Gelukkig blijft er nog net tijd over om te surfen (ik moet wel weten wat ik verkoop!) en andere leuke dingen. Aan het water is het altijd mogelijk om even een zeiltje te testen en te wisselen met elkaar. Op die manier test ik ook regelmatig andere merken en kan ik S2Maui goed vergelijken.

Voor advies en contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

www.facebook.com/S2maui.nl/ https://www.facebook.com/windfoil/

 

Dit voorjaar organiseert het RTC Windsurfen opnieuw wekelijkse slalom trainingen iedere zaterdag in Almere.

Afgelopen winter hebben de beste jeugdsurfers uit Nederland zich al wekelijks in Almere verzameld om zich voor te bereiden op het aanstaande seizoen. Nu is het weer bijna tijd om de wetsuits aan te trekken en het water op te gaan.

 • Voor wie: Alle windsurfende jongens en meiden.
 • Kosten: Deelname € 10,- per training (exclusief eventuele materiaalhuur).
 • Wanneer: Iedere zaterdag, van 09.30 – 16.45u.
 • Locatie: Windsurfvereniging Almere Centraal
  Surfstrand Haven 2, Almere-Haven

Zaterdags zullen de trainingen in het teken staan van ‘slalom’. Onder begeleiding van de ervaren Talentcoaches wordt er getraind op alle vaardigheden die komen kijken bij het racen over een slalom-parcours.

Er is geen windlimiet, de trainingen gaan dan ook altijd door! 
Alleen bij plotselinge ijsvorming of een gevoelstemperatuur onder het vriespunt komt het waterdeel van de training te vervallen en organiseren we een alternatieve training.

Iedere fanatieke jeugd surfer in Nederland is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze open trainingen.

Dagprogramma

 • 09.55u – Opgetuigd
 • 10.00u – Voorbespreking
 • 10.30u – Aanvang watertraining (1)
 • 12.00u – Einde watertraining (1)
 • 12.15u – Lunchpauze & Video debriefing
 • 13.15u – Voorbespreking
 • 13.30u – Aanvang watertraining (2)
 • 15.30u – Einde watertraining (2)
 • 16.15u – Nabespreking
 • 16.45u – Einde trainingsdag

Video analyse
Tijdens de trainingen word je regelmatig gefilmd, zodat je tijdens de nabesprekingen en evaluaties jezelf terug kunt zien met aanvullende tips van de trainers waar je verder mee aan de slag kunt op het water.

Instapniveau
Er wordt getraind in verschillende groepen van surfers op gelijk surfniveau. Als basisvaardigheid verwachten we wel dat je met een trapeze kunt windsurfen. Kunnen planeren in de voetbanden is een pré maar geen vereiste.

Trainingsdata

 • Za. 23 maart
 • Za. 30 maart
 • Za. 6 april
 • Za. 13 april
 • Za. 20 april
 • Za. 27 april
 • Za. 4 mei
 • Za. 11 mei
 • Za. 18 mei
 • Za. 25 mei
 • Za. 1 juni (gewijzigde locatie: IJsselmeer, WSV Bestevaer Medemblik)
 • Za. 8 juni
 • Za. 15 juni (gewijzigde locatie: Westeinderplas, Windsurfclub Aalsmeer)

Over het Regionaal Trainingscentrum Windsurfen
Het RTC Windsurfen is het officieel geaccrediteerde opleidingscentrum van het Watersportverbond voor beloftevolle windsurfers. Zij trainen hier doordeweeks aan de ontwikkeling van hun eigen talent(en) en bereiden ze zich voor op een toekomstige carrière als topsporter op de Watersportverbond Topzeilacademie (het Nationaal Trainingscentrum) in Scheveningen.

Project 2028 + 2032
De Open Slalom trainingen van het RTC Windsurfen maken deel uit van een nieuw allesomvattend talentontwikkelingsprogramma ter voorbereiding op de aanstaande veranderingen in het Olympisch windsurfen.

Het nieuwe talentontwikkelingsprogramma bestaat uit trainingen en wedstrijden voor courserace-, slalom- en foil-disciplines. De gecombineerde multidisciplinaire opzet heeft als doel om jonge windsurftalenten tot de meest complete allround windsurfers op te leiden en klaar te stomen voor de Olympische Spelen van 2028, 2032 en daarna.

Voor meer info: https://www.rtc-windsurfen.nl/

vrijdag, 15 februari 2019 20:14

Fanatic Stingray 2019 Foil boards

De nieuwe Fanatic Stingray is een speciaal windsurf foil board welke ongelooflijk leuk en gemakkelijk te varen is. Als je dacht dat windsurfen met een foil te technisch voor je is, zal de Stingray je ongelijk bewijzen!

Fanatic pro rider Jordy Vonk over de Stingray: "De Stingray is het nieuwe Free-Foil Board in de Fanatic range. Het geheim achter de shape is dat het zo'n groot scala aan foil surfen dekt: van het maken van je allereerste vlucht tot rondrijden als een pro die nooit in het water valt."

De brede shape is gemaakt om het board zo vroeg mogelijk uit het water te krijgen met maximale controle over de foil. Tegelijkertijd is het extreem vergevingsgezind voor alle gebruikelijke beginners fouten, wat je het nodige zelfvertrouwen geeft om het te proberen en snel te leren. De Stingray wordt geleverd met 2 opties, Tuttle Foil Box en 4-Way Track System, dus bijna elke foil kun je monteren en gebruiken. Het is aan te raden om te beginnen met een instapmodel foil voor beginners.

Zodra je comfortabel staat en het gevoel hebt dat je alles kunt besturen kun je doorgaan naar Freerace foils met hogere snelheden en prestaties. Het is niet nodig om een ​​speciaal foil zeil te gebruiken, bijvoorbeeld een freeride-zeil zoals het Duotone E-type werkt ook erg goed. Mocht je wel een foil zeil willen gebruiken zoals de Duotone F-type welke makkelijk pompt en nog lichter is in het gebruik. Als je de mogelijkheid hebt om een ​​speciaal foliezeil te gebruiken: doe het, maar het is zeker geen must!

De Stingray heeft een extra lange mast track en werkt met alle zeilen, van kleinere no-cam zeilen tot grotere full-cam racezeilen, dus alles wat je in je quiver hebt kun je gebruiken!

Voor meer info en tips:

Fanatic Stingray Foilboard

maandag, 11 februari 2019 21:34

Kiri is terug!

De terugkeer van de tech god, Kiri Thode NB 61, in de wereld van freestyle!

Het is 2 jaar geleden dat Kiri deelnam aan de PWA-wereldtournee. Er zijn wat ups en downs geweest, maar Kiri is hongeriger dan ooit om weer op het podium te staan. Met een indrukwekkende winning streak van 2007 tot 2015 wist Kiri elk jaar een plek op het podium te veroveren, maar nu moet hij vechten om een ​​wildcard te krijgen.

Dit jaar wil hij weer meedoen met de PWA-tour met de eerste PWA-stop op Bonaire. Er is geen betere manier om de wereld te laten zien waartoe hij in staat is dan op zijn thuisplek. Hij is bekend met de condities en weet wat hij kan verwachten als het gaat om concurrentie.

Kiri: ”Ik weet dat het niet gemakkelijk zal worden, maar ik moet dit doen. Er zit nog steeds een klein stemmetje in me, dat me zegt om daar naar toe te gaan en te concurreren, en het wordt elke dag luider."

Hij traint harder dan ooit om 'ready ready' te zijn, zoals de voormalige wereldkampioen Kiri Thode zelf zegt.

Kiri: ”Ik heb mijn doelen gesteld voor dit jaar en ik wil de sport pushen zoals ik altijd deed. Ik creëerde vroeger veel nieuwe freestyle moves en ik heb het gevoel dat er nog meer in mij zit. Ik ben bezig met het fine-tunen van al mijn moves om terug in het routine te komen. Ik train niet alleen op het water, maar als top sporter weet ik hoe belangrijk het is om ook in de sportschool te trainen. Mijn conditie moet terug zijn op mijn oude niveau zodat ik alle trucs kan doen die nodig zijn in mijn heats."

Jibe City en Severne Sails Caribbean ondersteunen hem en geven hem de kans om te bewijzen dat hij nog steeds heeft wat nodig is om een ​​van de besten te zijn.

"Het is moeilijk om zo veel jaren aan de top te staan, maar ik ben weer gaan focussen en nu wil ik sterker terugkomen dan ooit!" 

Het wordt een interessant jaar, niet alleen voor Kiri, maar ook voor de wereld van freestyle windsurfing. Hij was ooit wereldkampioen, zou mooi zijn als hij dit nog eens doet!

Bron: Jibe City Bonaire

 

Kiri Ready Ready! from Windsurf TV NL on Vimeo.

vrijdag, 08 februari 2019 11:34

Wedstrijd data NK Short- en raceboard 2019

De datums en locatie voor het NK Shortboard en Raceboard zijn bekend:


Zondag 28 april in Almere
Zondag 2 juni in Medemblik
Zondag 16 juni in Aalsmeer
ZATERDAG 5 oktober in Aalsmeer
Zondag 20 oktober in Almere


Het concept is verder hetzelfde gebleven als vorig jaar.
In de Raceboardklasse varen ook RS:X en Techno
In de Shortboardklasse varen Formula Windsurfing met of zonder foil.
Er wordt momenteel nog gewerkt aan de NOR en SI. Deze zullen binnenkort worden gepubliceerd.

Bij het vaststellen van de datums is zoveel mogelijk rekening gehouden met de al bekende wedstrijden in Nederland en de internationale wedstrijden.
Het gevolg daarvan is dat we 1 wedstrijd hebben moet zetten op een zaterdag. Dit is de dag voor de Grote Prijs van Aalsmeer die op zondag 6 oktober op dezelfde locatie wordt gevaren

We hopen binnenkort ook de datums en locties van het NK Slalom bekend te kunnen maken.
Het NK Freestyle zal worden gehouden op de Brouwersdam en het NK Wave in Zandvoort bij de Watersportvereniging Zandvoort. De datums hiervan zijn nog niet bekend en volgen later.

 
zaterdag, 02 februari 2019 10:32

Avanti 2019 M7 Introductie

Avanti!
 
Bij Kater zijn de nieuwste modellen te zien van Avanti,

Avanti Machine M7:

Het zeil is compleet nieuw, alle onderdelen zijn opnieuw ontworpen door Dan Kaseler.
Dit zeil heeft de latten meer in de windflow richting dit minimaliseert de weerstand.
Verder is in dit ontwerp één lat uit het doek gehaald wat er voor zorgt dat het zeil iets vrijer kan ademen.
Door de samenwerking van de lattenhoek/ de 3D shaping en de intensiteit en richting van de technora draden in het membraam is een zeil ontstaan dat nog beter "luistert" naar de windflow.
Met als gevolg een efficiënter totaal concept.
 
Introductie 2019:
 
Vrijdag avond 1 maart 2019 19:00 is er een introductie van de Machine M7, Viper , Fenix en de Echo  geplanned bij KATER in Hippolytushoef.
Hierbij zullen Gerrit Kater, Peter de Wit, Caspar Verhaagen en Dennis Boisen van Avanti proberen alles uit te leggen en de vragen te beantwoorden.
 
20190201 194646
 
donderdag, 31 januari 2019 19:46

Finian is back: FMX Racing

Finian Maynard heeft een lang trackrecord in slalom en speed, bij diverse merken, en was de laatste 3 jaar verantwoordelijk voor de NoveNove slalom shapes.

Deze shapes hebben zich inmiddels wel bewezen! Nu was het tijd voor de volgende stap: een eigen merk, gestart vanuit het verlangen om iets ultiems te bouwen: zowel qua shape als kwaliteit. De slogan is dan ook ‘commitment to excellence’.

De shapes worden ontwikkeld en getest in Tarifa, een van de beste spots van Europa met uiteenlopende condities. Dit heeft voorlopig geresulteerd in een range bestaande uit een Speedboard, 3 Slalomboards en een Foilboard. De range wordt komend jaar uitgebreid.

FMX Racing wil zich dus ook onderscheiden in kwaliteit. Een paar highlights: meerdere lagen high-spec biax carbon, 3 carbon stringers in de EPS kern, verticale stringers onder de voetpads, extra carbon in de rails, full carbon cutout plates, Goretex (c) ontluchtingsplug en dubbele voetbandschroeven. Samenvattend: Build to last longer!

Vanaf medio Februari verkrijgbaar in Nederland. 

Voor dealers: www.watersports-trading.nl

Website: www.fmxracing.com

 

donderdag, 15 juni 2017 19:33

Nieuw Nederlands vinnen merk: Finish

Binnenkort wordt het nieuwe vinnenmerk Finish gelanceerd!

 Jurjen van der Noord (speed) en Ennio dal Pont (slalom) testen momenteel de lay-ups.
De eerste feedback van hen is erg positief. Achteraf werd duidelijk dat Jurjen zijn snelste 107l / 7.8m² sessie gevaren had op binnenwater: https://gps-speedsurfing.com/default.aspx?mnu=user&val=238550&uid=1438

Het introductie model is een high-end speed/slalom vin genaamd “Fast”. Dit model heeft een zeer efficiënte outline met een profiel dat ongevoelig is voor ventilatie. De controle en power wordt geregeld met de lay-up. Er komt een lay-up voor vlak water gericht op speed en een lay-up voor chop gericht op slalom. Beide types gaan geleverd worden in verschillende buigcurves voor zowel lichtere als zwaardere surfers. De vinnen zijn voorzien van een dun, bijna onzichtbaar laagje glas aan de buitenkant. Wanneer de vin in contact komt met een zanderige bodem blijven krassen oppervlakkiger dan bij andere carbon vinnen

fastred product 750x294

Het productieproces wordt uitgevoerd met RTM (Resin Transfer Molding). Dit houdt in dat de carbon- en glasvezels droog de mal in gaan. Daarna wordt de mal geïnjecteerd met een hars. Een belangrijk voordeel t.o.v. handmatig lamineren is dat er heel hoge vezelvolumes mogelijk zijn zonder dat de vezels verschuiven tijdens het sluiten van de mal. Daarnaast zit er nagenoeg geen lucht in het laminaat. De vin is daardoor sterker en heeft een spiegelende afwerking van hoge kwaliteit.

 Check facebook voor de kortingsactie en volg de ontwikkelingen: www.facebook.com/Finishfins/ en https://www.finish-fins.com/

donderdag, 29 december 2016 11:13

Intro Avanti Sonntag bij Kater

Enthousiast en met trots mogen wij een veelbelovende samenwerking met Sonntag Fins aankondigen. Een verband waarvan wij als gespecialiseerde shop, maar ook zeker waar onze toegewijde speedsurf klanten, veel van mogen verwachten. Hoe wij een en ander vorm gaan geven in onze winkels zullen wij tijdens deze introductie behandelen. Niemand minder dan Joerg Sonntag zelf zal Sonntag Fins aan u presenteren en beschikbaar zijn voor eventuele vragen.

De presentatie zal vrijdag avond 13 Januari bij Kater Hypolytushoef plaatsvinden

Een ander hoogtepunt van de avond zal bestaan uit de presentatie van de 2017 AVANTI Machine M5 en de Tempest. Twee zeilen die alleen Avanti kan produceren, tot het uiterste getest en ge-fine-tuned, alleen het allerbeste is goed genoeg. Ook hier zal een team van specialisten klaarstaan om al uw vragen te beantwoorden. 

Tijdens de avond zal er door uw gastheer gezorgd worden voor een hapje en drankje, koffie, fris, erwtensoep en de bekende koeken.  Toegang is gratis, parkeren voor de deur. Rond 22:00 uur proberen wij de avond te kunnen afronden. 

Meer info: http://www.kater.nl/windsurfen/gerelateerd/intro-avanti-sonntag/

donderdag, 29 december 2016 10:51

Telstar Surf Expo 2017

Telstarsurf maakt de hele vloer vrij voor een fantastisch aanbod 2017 windsurf, kitesurf en SUP. Wij nodigen je uit tussen 23/12 en 07/01 in onze surfshop om de nieuwste surfspullen te zien en te voelen!

Tijdens deze Surf Expo zijn er diverse surf, kite en SUP primeurs van de topmerken. Deze primeurs zijn vaak nog in geen enkele andere surfshop in Europa te vinden, omdat ze veel te nieuw of veel te exclusief zijn. Telstarsurf maakt het 2 weken lang mogelijk ze te zien en te voelen. 

De Surfexpo is mogelijk gemaakt i.s.m  ION - North Kiteboarding - Fanatic - North windsurfing  - JP - Neilpryde - Cabrinha - NP - Starboard -  Severne  - Naish - Prolimit - f-one - ozone - loft sails - select 

Naast alle exclusieve spullen is er ook volop gelegenheid om te profiteren van exclusieve en tijdelijke aanbiedingen. 

(i.v.m. de feestdagen zijn er een paar aangepaste tijden: 24/12 tot 15.00 uur geopend - 31/12 tot 15.00 uur geopend)

Voor meer info: http://www.telstarsurf.nl/surfshop/surf-expo-2017/

Pagina 1 van 21

Windsurfing NL Nieuws

Windsurfing NL TV Channel

Windsurfing NL Vlogs

Windsurfing NL Social Partners

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.