vrijdag, 15 februari 2019 20:14

Fanatic Stingray 2019 Foil boards Aanbevolen

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

De nieuwe Fanatic Stingray is een speciaal windsurf foil board welke ongelooflijk leuk en gemakkelijk te varen is. Als je dacht dat windsurfen met een foil te technisch voor je is, zal de Stingray je ongelijk bewijzen!

Fanatic pro rider Jordy Vonk over de Stingray: "De Stingray is het nieuwe Free-Foil Board in de Fanatic range. Het geheim achter de shape is dat het zo'n groot scala aan foil surfen dekt: van het maken van je allereerste vlucht tot rondrijden als een pro die nooit in het water valt."

De brede shape is gemaakt om het board zo vroeg mogelijk uit het water te krijgen met maximale controle over de foil. Tegelijkertijd is het extreem vergevingsgezind voor alle gebruikelijke beginners fouten, wat je het nodige zelfvertrouwen geeft om het te proberen en snel te leren. De Stingray wordt geleverd met 2 opties, Tuttle Foil Box en 4-Way Track System, dus bijna elke foil kun je monteren en gebruiken. Het is aan te raden om te beginnen met een instapmodel foil voor beginners.

Zodra je comfortabel staat en het gevoel hebt dat je alles kunt besturen kun je doorgaan naar Freerace foils met hogere snelheden en prestaties. Het is niet nodig om een ​​speciaal foil zeil te gebruiken, bijvoorbeeld een freeride-zeil zoals het Duotone E-type werkt ook erg goed. Mocht je wel een foil zeil willen gebruiken zoals de Duotone F-type welke makkelijk pompt en nog lichter is in het gebruik. Als je de mogelijkheid hebt om een ​​speciaal foliezeil te gebruiken: doe het, maar het is zeker geen must!

De Stingray heeft een extra lange mast track en werkt met alle zeilen, van kleinere no-cam zeilen tot grotere full-cam racezeilen, dus alles wat je in je quiver hebt kun je gebruiken!

Voor meer info en tips:

Fanatic Stingray Foilboard

Gelezen: 7573 keer Laatst aangepast op zaterdag, 16 februari 2019 11:33

Windsurfing NL Nieuws

Windsurfing NL TV Channel

Windsurfing NL Vlogs

Windsurfing NL Social Partners

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.