Vorige week werd in het paradijselijke Costa Calma (Fuerteventura) voor de tweede keer op rij Dunkerbeck GPS Speed Challenge gehouden in combinatie met de ISWC European Championships. Evenals vorige jaar was er een stevige Nederlandse delegatie afgereisd naar Fuerte om te strijden om de hoogste plaatsen. De organisatie was in handen van Björn Dunkerbeck en voor het GPS wedstrijdgedeelte was het team van GPS-Speedsurfing.com verantwoordelijk. 
 
EKSpeed8
 
Het team van GPS-Speedsurfing.com bestond dit jaar uit de vaste crew van Dylan de Jong en Jan Hendrik de Bruin aangevuld met Stephan Dunant Maurits, verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van het berekenen van de uitslagen. Een klein team, en gezien het grotere aantal deelnemers van vorig jaar was het stevig doorwerken iedere avond tot ca 24:00 uur om alle uitslagen op tijd klaar te hebben voor de volgende ochtend. Gezien de onervarenheid van sommige deelnemers met de GPS apparatuur ontstonden er af en toe nogal eens wat technische probleempjes, maar uiteindelijk zijn die door het GPS-Speedsurfing.com team allemaal opgelost. Al met al een mooi stukje promotie voor het GPS Speedsurfen, zeker met een grote naam als Björn Dunkerbeck die het GPS Speedsurfen het afgelopen jaar meer als speerpunt heeft gekozen.
 
EKSpeed7
 
De omstandigheden waren dit jaar op Fuerteventura volledig anders ten opzichte van 2014. De wind kwam minder sterk door en was zeer wisselvallig, tijdens de verschillende wedstrijddagen kwam het voor dat de Kids/Women heat in een volle bank wind gevaren kon worden, maar nog geen half uur daarna volledig inzakte. Kortom, omstandigheden waarin de technische meest vaardige surfers in combinatie met het juiste materiaal absoluut in het voordeel waren. Overall winnaar Björn Dunkerbeck heeft een aantal sessies gevaren met 7.8 en een 90 liter slalom board,  waardoor hij ondanks zijn zwaardere gewicht en lichaamsbouw ongelofelijke snelheden liet zien. 
 
Zoals al eerder genoemd was er een behoorlijke grote Nederlandse delegatie, die uitstekende prestaties hebben neergezet. Alle uitslagen zijn natuurlijk online te vinden op de facebook pagina van het eventpagina van het event, maar voor het volledige beeld van alle Nederlanders hierbij de hoogste classificaties per categorie:
 
ISWC European Championships:
  • Overall: 2e plaats Dylan de Jong
  • Women: 3e plaats Ilse Boonstra
  • Masters: 6e plaats Ferdinand Rikkers
  • Youth: 3e plaats Niels de Bruin (1ste plaats voor Aron Etmon van Bonaire)
  • Junior: 1ste plaats Stijn de Bruin 

Stijn
Stijn de Bruin
 
Al met al een geslaagd evenement, en dat de omstandigheden op Matas Blanca zeer goed kunnen zijn bleek wel in de dagen na het evenement, Mr. Björn Dunkerbeck klokte nog een stevige 40knots AVG, de spot bied dus voldoende potentieel ! De voorbereidingen voor volgend jaar zijn inmiddels al weer gestart, naast Matas Blanca komt er een tweede alternatieve locatie, zodat er uitwijk mogelijkheden zijn als de wind niet goed genoeg blijkt te zijn. Zodra de data voor 2016 bekend zijn worden deze uiteraard zo snel mogelijk online gezet. 
 
Dylan
Dylan de Jong 
 
Bron: Jan Hendrik de Bruin en Dylan de Jong
 
Foto credits: John Carter en Thomas Döblin
 
 

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.