Met de start van 2017 serie interviews waarvan de eerste met Ben van der Steen met een terugblik op 2016, zijn nieuwe sponsors en een vooruitblik op 2017.

 

Terugblik 2016

- hoe kijk je terug op 2016?

2016 was een jaar met alles of niets in de PWA, het was 9.6 of 6.4/5.8 volle bak. Veel events met weinig races en te veel valse starts. 

Verder een mooi jaar met als hoogte punt mijn zoontje dat is geboren op 30-12-2016. 

- wat was je mooiste moment?

Dat is zeker wel de geboorte van mijn zoontje.

- wat was je minste moment?

Dat zijn de valse starts op 2 race events.

 

BenvanderSteen2017 2

 

Nieuwe sponsors

- waarom de overstap?

Na 4 jaar Gaastra en 3 jaar Tabou liep mijn contract af en ben ik me een beetje gaan oriënteren wat mijn opties waren. Na alle overwegingen vond ik het toch wel belangrijk veel te doen te hebben met ontwikkeling en liefst dicht bij huis. De GUN sails loft is in Fascinas 10min van Tarifa en dit is tevens dezelfde loft waar ik ooit als 18jarig jongetje begonnen ben bij ART toendertijd.

Na het testen van de GUN zeilen was ik toch wel erg onder de indruk hoe gemakkelijk ze varen en hoe snel ze waren. Daarbij heb ik altijd een goed contact gehad met de zeilmaker Renato en met dat alles heb ik besloten te veranderen.

Na de zeil sponsor verandering moest ik ook boards gaan veranderen. Na al een aantal keer met Patrik (Diethelm) gesproken te hebben in het verleden ga ik nu dan eindelijk op zijn boards varen. Ik ken Patrik al vanaf mijn eerste internationale wedstrijd, de speed in Fuerteventura toen ik 16 was. Sinds die tijd heb ik altijd eengoed contact gehad en de afgelopen jaren een aantal keer op zijn boards gevaren van vrienden. Deze boards voeren altijd erg makkelijk. Na de intensive testperiode die ze hier in Tarifa hebben gedaan en de vooruitgang die ze geboekt hebben zie ik er erg op uit om op deze nieuwe boards te gaan racen!!!

 

BenvanderSteen2017 3

 

Vooruitblik 2017

- wat zijn je plannen voor 2017?

2017 is mijn plan om de PWA tour te varen en ook de Defi (indien mogelijk). Verder zal ik wat Spaanse wedstrijden meevaren en een aantal clinics doen.

- welke wedstrijden/events ga je meedoen en welke reizen ga je maken?

We gaan zoveel reizen met de PWA dat de enige reis de winterstop zal zijn aan het einde van het jaar.

- hoe ga je je voorbereiden?

Mijn voorbereiding is al begonnen met Gym werk en nu mijn spullen langzaam een beetje binnen komen begint het tunen hier in Tarifa. Dan in Februari een kleine trainingperiode in Lanzarote (Pro training) en in Maart hebben we ook een Pro training in Tarifa.

 

Ben, bedankt voor het interview, gefeliciteerd met je zoon en veel succes in 2017!

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.