De volgende in de serie interviews, dit keer met Adriaan van Rijsselberghe met een terugblik op 2016, zijn nieuwe sponsor en een vooruitblik op 2017.

Terugblik 2016

- hoe kijk je terug op 2016?

2016 was zeer interessant. Ik heb weer een hoop geleerd en een hele hoop mogen doen met de kennis die ik heb opgedaan in mijn surfcarrière. Als je alleen naar de resultaten kijkt was het niet mijn beste jaar, maar 2x een 3de plek op een NK is zeker niet slecht.

- wat was je mooiste moment?

Het mooiste moment was natuurlijk de gouden medaille van mijn broertje. Hier is de afgelopen 4 jaar weer hard voor gewerkt door ons allen in het team om Dorian heen. Natuurlijk moet Dorian de races zelf varen, maar met een goede voorbereiding maak je de kans om te winnen een stuk groter.

- wat was je minste moment?

Ik denk dat dat de 1ste stop van het NK slalom was. Ik had nog niet kunnen trainen met mijn nieuwe zeilen, omdat deze er niet waren. Ook was de lokatie niet NK waardig. Dat maakte het er niet echt makkelijker en eerlijker door.

Daarom ben ik erg blij het jaar te kunnen afsluiten met een 3de plek.

Nieuwe sponsors

- waarom de overstap?

Vorig jaar heb ik veel tijd gestoken in het board en zeil te laten samenwerken. Dit heb ik deels samen gedaan met Peter de Wit, wat erg fijn werkte. Om dit nog sneller en beter te kunnen doen was het slim om op dezelfde materialen te varen. Fanatic internationaal en nationaal hebben een mooie deal gemaakt. Dus 1+1=3. Ook is het super dat Dorian en ik weer door dezelfde sponsoren gesteund worden.

Note redactie: voor 2017 worden Dorian, Adriaan én Jakob Kooij (samen in Waddenteam.nl) ondersteund door Fanatic.

Vooruitblik 2017

- wat zijn je plannen voor 2017?

Het Nederlands Kampioenschap Slalom en Marathon staan boven aan de lijst. We weten nog niet hoe het slalom kampioenschap eruit gaat zien, maar ik heb er vertrouwen in. Tevens is in juni het Wereld Kampioenschap Slalom op Texel. Daar heb ik erg veel zin in.

Verder wil ik dit jaar veel op een Foil staan. Dit geeft een hele nieuwe beleving van het windsurfen.

En we hebben een hoop nieuwe materialen te testen zoals zeilen van Avanti, boards van Fanatic, trapezes van Brunotti, vinnen van Sonntag en natuurlijk de Foil die we aan het ontwikkelen zijn.

- welke reizen ga je maken?

Nog geen plannen, maar waarschijnlijk zo snel mogelijk naar de warmte als alle nieuwe spullen binnen zijn.

 

Adriaan, bedankt voor het interview en veel succes in 2017!

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.