De volgende in de serie interviews, dit keer met Ingmar Daldorf met een terugblik op 2016, zijn nieuwe sponsors en een vooruitblik op 2017.

 

Terugblik 2016

- hoe kijk je terug op 2016?

Ik kijk met een zeer goed gevoel terug op 2016. Ik heb afgelopen jaar kunnen doen wat ik graag doe en dat maakt me gelukkig. Voor het eerst kon ik aan meerdere stops van de PWA deelnemen met een goede wintertraining vooraf. Door het jaar heen heb ik steeds progressie geboekt, wat me bleef motiveren om nog harder te trainen voor het volgende event. Zo sloot ik het laatste event af met een 11de plek, net buiten de top 10. Niet slecht voor mijn eerste jaar in de toer. Verder vond ik het fantastisch om op al de verschillende spots te kunnen varen met als uitschieter Fuerteventura, dat was echt helemaal geweldig!

- wat was je mooiste moment?

Toen ik me kon kwalificeren voor de losers finale tijdens de PWA Hvide Sande (Denemarken).

- wat was je minste moment?

De valse start in Costa Brava :-( (in de eerste ronde ).

 

Nieuwe sponsors

- waarom de overstap?

Mijn deal met Windsurfing4you was na drie mooie jaren afgelopen. Ik moest dus op zoek naar een nieuwe zeil- en boardsponsor. Na enkele goede prestaties in de PWA dit jaar hebben verschillende merken mij gecontacteerd. En zo kwam GA-sails en Tabou het beste uit de bus, ze geven me het gevoel potentieel in mij te zien en zijn bereid mij te suporteren aankomende jaren. Ook bevielen de test van de pre-productie van de GA Vapor zeer goed, de acceleratie en stabiliteit verbaasde mij.

 

Vooruitblik 2017

- wat zijn je plannen voor 2017?

Ik wil voornamelijk groeien in de PWA wedstrijden en heb hiervoor als doel gezet te eindigen in de top 20. Daarnaast wil ik voornamelijk genieten van onze prachtige sport en dit ook wat meer op wave/freestyle materiaal.

- welke wedstrijden/events ga je meedoen?

De PWA wedstrijden die binnen mijn budget vallen en daarnaast zo veel mogelijk Nederlandse events.

- welke reizen ga je maken?

Reizen staan voornamelijk in het teken van de PWA wedstrijden. Ik ben graag tijdig op een wedstrijdlocatie en hou er ook van om de omgeving en cultuur om te snuiven. De tour is nog niet bekend maar hoogst waarschijnlijk zal ik naar Korea, Japan, Spanje, Denemarken, Frankrijk en Duitsland reizen. Dit doe ik het liefst met mijn omgebouwde camperbus.

- hoe ga je je voorbereiden?

Eerst en vooral veel werken om het allemaal te kunnen bekostigen. Daarnaast ben ik momenteel naast het werk in de sportschool aan mijn lichamelijke fitheid aan het werken zodat ik Februari er gas kan geven in Tenerife. Daar hoop ik veel trainingsuren te maken. Verder ben ik ook van plan om naar Zuid-Frankrijk en Tarifa te gaan voor training.

 

Ingmar, bedankt voor het interview en veel succes in 2017!

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.