Neil Pryde Combat Wave 2005De nieuwe Neil Pryde Combat 2005 is ontworpen om uit te blinken in onshore en side shore omstandigheden. De Combat is gebaseerd op de welbekende Zone serie, met minder profiel dan bijvoorbeeld de Search serie. De gematigde aspect ratio maakt de Combat een licht en manoeuvreerbaar zeil voor side shore condities.

Dat is waar de overeenkomsten met de andere modellen zo'n beetje ophouden, alhoewel ook de Combat de extra toegevoegde head tension bevat die de onshore performance opvallend verbeterd.
De bijzondere eigenschappen van de Combat zitten vooral in de unieke rotsvaste constructie. Het volledige raamwerk van het zeil in de buurt van de top, de uithaler en de neerhaler zijn gemaakt van bullet proof, low stretch en met Kevlar draden versterkt X-Ply. Het midden venster van het zeil is opgebouwd uit super sterk, scheur bestendig met Spectra versterkt X-Ply. Met recht mag je concluderen dat de Combat is volledig gemaakt is van X-Ply en geen centimeter monofilm bevat.

Door deze extreem stevige constructie, is de Combat volgens Neil Pryde het zeil voor surfers op zoek naar zijn naar een allround setje zeilen dat bestendig is tegen de zwaarste beproevingen en een langdurige duurzaamheid garandeerd.

De Neil Pryde Combat 2005 is verkrijgbaar in de maten 3.3, 3.7, 4.1, 4.4, 4.7, 5.0, 5.4 en 5.8 en is leverbaar in de kleuren: antraciet/goud, antraciet/zilver, antraciet/rood, goud/zilver en rood/zilver.

Voor meer informatie kun je surfen naar de website van Neil Pryde.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.