Neil Pryde Rush Hydrofoil windsurf boardHet woord ‘productie’, moet in dit geval niet al te letterlijk genomen worden, aangezien ieder hydrofoil board nog steeds met de hand door Rush Randle persoonlijk wordt afgewerkt.
Rush Randle maakt voor de windsurfboards gebruik van dezelfde “Sky Ski Hydrofoil” vin als voor de tow- en kitesurf varianten. De windsurf variant bevat daarentegen enkele gepatenteerde aanpassingen aan de hydrofoil zodat je geen snowboard boots meer hoeft te gebruiken.

Het gevoel van het surfen op een Hydrofoil kan maar op één manier beschreven worden: “Riding a cushion of air. Clearing the water's surface by 2 feet, you leave the rough ride and noise of the chop behind. Amazing, exciting, exhilirating...all adjectives that barely do the experience justice!”.

Neil Pryde Rush Hydrofoil windsurf boardDe Neil Pryde / Rush Randle Hydrofoil windsurf boards zijn verkrijgbaar in twee maten.

De 8’0” is het high-wind board, het concept verkeerd nog steeds in een experimentele fase, de jongens bij Neil Pryde zijn nog steeds niet zeker over het maximale inzetbereik van dit board. Geen van de testriders is tot nu toe dapper genoeg geweest om het board maximaal op z’n staart te trappen. De snelheidspotentie schijnt niet alleen ongelofelijk te zijn, Rush Randle kan er zelfs mee ‘loopen’ op vlak water, zeggen ze bij Neil Pryde.

De 8’6” is het model geschikt voor bijna alle omstandigheden en te gebruiken met zeilen van 5.4 tot en met 9.8 vierkante meter. Een groter zeil is niet nodig omdat je door de efficiency van de hydrofoil vin een 9.8 al vol in plané kunt krijgen bij 6 knopen wind.
Een board dus met een ongelofelijk groot inzetbereik maar nog steeds voldoende drijfvermogen om altijd weer terug aan de kant te komen.

De Neil Pryde Rush Foilboards worden verkocht voor $ 2.595,- in de Neil Pryde Maui shop, voor meer informatie kun je surfen naar www.neilprydemaui.com.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.