Klassementsleider Ben van der Steen (Exocet/Neil Pryde) deed zaterdag in Almere goede zaken. Hij houdt van een stevige bries en werd op zijn wenken bediend. Hij won 2 races en werd 2 keer 2e. De andere races werden deze dag gewonnen door Adri Keet (Fanatic/Neil Pryde) en Ron Ruiter (Fanatic/Gaastra). De wind nam zaterdag in de loop van de dag steeds meer toe, waardoor het hard werken was voor de deelnemers. De BBQ ging er 's avonds dan ook goed in. De zondag zag er hoopgevend uit.

Team Windsurfing.nl teamrider: RJ op weg naar de finish.Op de tweede dag was de wind tijdens de eerste race weer uitstekend. Deze race werd gewonnen door Dennis Littel (Kinetic/Gaastra). Hoewel de weerberichten ook voor de zondag goede voorspellingen afgaven zakte de wind al vrij snel na de 5e race in beneden de windlimiet. Hierdoor bleef de 5e race tevens de laatste race. Ben van der Steen werd de winnaar van het evenement en verstevigde hiermee zijn leidende positie. Ramses Landman (Gaastra) eindigde op een 2e positie en klom hiermee ook naar een 2e positie in het algemeen klassement. Roy van Koolwijk (Fanatic/Windwing) zakte hierdoor van de 2e naar de 3e positie. Bij de heren is de strijd achter Ben van der Steen ongekend spannend. De nummers 2 tot en met 6 liggen zo dicht bij elkaar dat alles nog mogelijk is. Bij de dames won Cindy Koopman (Fanatic/Gaastra), bij de jeugd Markus Bouman(Starboard/Neil Pryde). De Formula Experience klasse werd gewonnen door Mark Studer.

Naast het NK Windsurfen stonden ook de Philishave Cool Skin Wakeboard Series op het programma. Voor hun was de golfslag door de harde wind te groot. Hierdoor werden hun wedstrijden helaas afgelast. Hierdoor blijft Duncan Zuur de leider in het wakeboardklassement aangezien hij het eerste evenement in Almere wist te winnen.

Het volgende evenement vindt op 3 en 4 juli in Hargen aan Zee plaats. Voor meer informatie kun je surfen naar de website www.funsporttour.nl.