Fanatic NewWave 2005Het eerste resultaat van de samenwerking tussen Sebastian Wenzel en het team van jonge wavesurf talenten is de Fanatic NewWave. Een serie boards die opvallend eenvoudig te bevaren zijn.

De NewWave’s zijn afgeladen met nieuwe features en verbeteringen. Kort gezegd, zijn de boards breder, dunner en korter geworden met dunnere rails. De extra breedte zorgt voor een groter inzetbereik. Zodat je nog eerder kunt planeren met tegelijkertijd een compacter en uitgebalanceerde shape. Door het plattere deck en de dunnere rails is het vaargemak in extreme omstandigheden verder verbeterd.

Nieuw in de Fanatic NewWave serie is dat er twee verschillende shape concepten zijn toegepast in één serie. De twee grotere maten, de NewWave 83 en de 78, zijn speciaal aangepast voor de surfer en de omstandigheden waar deze boards het meest voor zullen worden gebruikt. Daardoor zijn deze twee boards zeer geschikte allrounders voor iedereen. De kleinere maten, de NewWave 73 en de 68, hebben een compleet nieuw design concept. Het grote verschil met de grotere maten zit hem vooral in de monoconcave bodemvorm.

De Fanatic NewWave 68, heeft een lengte van maar 242cm, een breedte van 51,5cm en heeft met een drijfvermogen van 68 liter een gewicht van 5,3 kilogram. Het best te gebruiken met zeilen van 3.3 tot en met 5.4 vierkante meter.

De Fanatic NewWave 73, heeft een lengte van maar 244cm, een breedte van 53cm en heeft met een drijfvermogen van 73 liter een gewicht van 5,6 kilogram. Het best te gebruiken met zeilen van 3.5 tot en met 5.8 vierkante meter.

De Fanatic NewWave 78, heeft een lengte van maar 246cm, een breedte van 55cm en heeft met een drijfvermogen van 78 liter een gewicht van 5,9 kilogram. Het best te gebruiken met zeilen van 3.7 tot en met 6.0 vierkante meter.

De Fanatic NewWave 83, heeft een lengte van maar 248cm, een breedte van 57cm en heeft met een drijfvermogen van 83 liter een gewicht van 6,2 kilogram. Het best te gebruiken met zeilen van 4.0 tot en met 6.3 vierkante meter.

Voor meer informatie over de NewWave kun je surfen naar de Fanatic.com website.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.