F2 Missile speedneedleSlalom en vooral speedsurfen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Binnenkort wordt op Fuerteventura weer voor het eerst sinds jaren tegelijkertijd met de PWA Worldcup wedstrijden een World Speed Challenge georganiseerd.

Met de toetreding van ’s werelds snelste surfer Finian Maynard tot het F2 team, was het niet meer dan logisch dat de jongens van Fun en Function een speedneedle zouden lanceren. Alhoewel de Missile niet bepaald overeenkomt met de traditionele afmetingen van een speedneedle. Heeft F2 shaper Patrick Diethelm in samenwerking met Finian Maynard een radicaal snelle shape ontworpen om de 50 knopen barrière te verbreken.

Patrick Diethelm: “The F2 Missile is based on a totally new shape concept! We started the research process at the opposite side! Means not to start with how can we build the fastest board, but what are the needs of a sailor to sail the fastest!
That way of development leaded us far away from the usual concept of speedboards - super narrow needles- it directed us to a concept to gain ultimate control and best aerodynamic
”.

F2 Missile 2005Met een lengte van 220 centimeter en een breedte van 50 centimeter is de Missile opvallend breed voor een speedboard. Met een drijfvermogen van maar 64 liter is de Missile nog steeds geschikt voor zeilen van 4.0 tot en met 7.0 vierkante meter.

Voor meer info en details kun je surfen naar de site van Rob’s Caribbean Surfcenter.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.