Mistral Syncro 2005De Mistral Syncro 2005 is niet alleen een veelzijdig freemove board, ook is het een ideaal board voor surfers die zich aangetrokken voelen tot de Supercross gedachte (lekker surfen, een beetje hard gaan en af toe een sprongetje of airjibe maken).

Nieuw in de range is de Syncro 81, die de serie uitbreidt met een board voor het hogere windbereik. Op de Syncro 90 na, zijn de twee andere shapes in de serie opvallend korter geworden in lengte en is de breedte maar minimaal gewijzigd. De Syncro’s hebben een zogeheten “quattro panel” V-bodem die niet alleen het aanplaneren, de controle in chop, maar ook en het bochtenwerk nog gemakkelijker maakt.

Door de bolle vorm van het deck (het zogeheten “dome” deck), sta je steviger in de voetbanden, omdat je een bolling hebt waar je jezelf tegen kunt afzetten. Meer grip op je board zorgt voor een beter boardcontact tijdens freestyle moves en meer controle tijdens het golfrijden.
De rails zijn iets dunner geworden ten opzichte van vorig jaar, waardoor je op hoge snelheden meer grip en controle in de bochten hebt.

De Mistral Syncro serie bestaat volgend seizoen uit maar liefst vier boards, de kleinste is de Mistral Syncro 81, met een lengte van 229cm mag deze met recht de kleinste genoemd worden. Door de breedte van 59cm heeft deze Syncro een drijfvermogen van 82 liter en is het best te gebruiken met zeilen van 4.0 tot en met 6.2 vierkante meter.
De Mistral Syncro 91 heeft een lengte van 249cm, een breedte van 60cm en met een drijfvermogen van 91 liter is de Syncro 91 geschikt voor zeilen van 4.5 tot en met 6.2 vierkante meter.
De Mistral Syncro 104 heeft een lengte van 251cm, een breedte van 62cm en met een drijfvermogen van 104 liter is de Syncro 104 geschikt voor zeilen van 5.0 tot en met 7.0 vierkante meter.
De grootste Mistral Syncro 116 heeft een lengte van 254cm, een breedte van 65cm en met een drijfvermogen van 116 liter is deze Syncro geschikt voor zeilen van 5.5 tot en met 7.5e vierkante meter.

Voor meer informatie kun je surfen naar de Mistral website.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.