AHD FuRy 2005 in actie
Het nieuwste type in de range van AHD is de FuRy een board speciaal door Antoine Albeau en Kauli Seadi, die met enige regelmaat op de eerste podiumtreden tijdens de spectaculaire PWA Super-X wedstrijden te vinden zijn, ontworpen voor de Super-X discipline en surfers op zoek naar een veelzijdig freemove board geschikt voor alle omstandigheden.

De bijzondere kenmerken van de FuRy zijn de “Canon ball starts, lightning jibes and furious moves and will make you pulverize all your mates over the first buoy.”, zoals ze het zelf zeggen bij AHD.
Voor een snelle acceleratie is de scoop verkleind, de goede eigenschappen met betrekking tot het hoogtelopen komen door de verhoogde rails, zodat je boven iedereen langs in de vrije wind kunt varen. De van AHD bekende Duck Tail vergroot het drijfoppervlak en het volume op het moment dat je niet planeert of in plané wilt komen.

De AHD FuRy is verkrijgbaar in drie maten, de kleinste is de AHD FuRy 90. Met een lengte van 249 cm, een breedte van 62cm en een drijfvermogen van 90 liter heeft de FuRy 90 een gewicht van 6,6 kilogram. Deze FuRy is geschikt voor zeilen van 4.5 tot en met 6.6 vierkante meter.

De AHD FuRy 102 heeft een lengte van 249 cm, een breedte van 65cm en een drijfvermogen van 102 liter heeft de FuRy 102 een gewicht van 7,1 kilogram. Deze FuRy is geschikt voor zeilen van 4.5 tot en met 7.2 vierkante meter.

De AHD FuRy 109 heeft een lengte van 250 cm, een breedte van 70cm en een drijfvermogen van 109 liter heeft de FuRy 109 een gewicht van 7,4 kilogram. Deze FuRy is geschikt voor zeilen van 5.0 tot en met 8.0 vierkante meter.

Voor meer informatie over AHD of de FuRy kun je surfen naar de Advanced Hull Dynamics website.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.