extra afbeeldingZe woont in Rotterdam en gaat volgend jaar waarschijnlijk beginnen aan de opleiding sportmanagementenhellip; Natuurlijk heb ik het over Femke van der Valk.

Namens windsurfing.nl mocht ik deze Nederlandse surfbabe interviewen!

Surfen begon voor haar in 2003, toen ze werkte als duik instructeur op Bonaire. Toen ze daar net een paar maandjes was werd de eerste King of the Caribbean gehouden en leerde ze een aantal van de Bonairiaanse windsurfers kennen. Deze haalden haar over om het eens een keer te proberen en sinds die tijd is ze verkocht! Bijna alles wat ze kan heeft ze van Ruben Petrisie (NB-50) geleerd. Hij werkte daar als instructeur en stond dus vaak in het water om les te geven.

Femke maakte erg snel vorderingen, zo snel zelfs dat ze op 7 november van dit jaar eerste werd bij de Naish Wave Challenge! Reacties die ze van mensen krijgt zijn verschillend, sommige mensen zijn vol bewondering terwijl andere juist sceptisch zijn en zeggen enldquo;Dat zou ik ook wel kunnen als ik zolang op Bonaire had gewoond.enrdquo; Ze is er zelf heel nuchter over en voelt zich vereerd met de titel enlsquo;profenrsquo;.
Femke over haar talent: enldquo;Ik geloof er in dat als je iets leuk vindt en graag wil, dat dan kan allesenrdquo;.

Natuurlijk wilde ik ook dingen van haar horen over de Naish Wave Challenge, waar ze ondanks haar geringe voorbereiding toch eerste werd van de 5 meiden die er waren. Blijkbaar was het avondje uit van te voren ook een goede voorbereiding. Iedereen deed erg zijn best en zo ze zag bijvoorbeeld in een heat Cilia ook voor een backloop gaan. Voor de Naish Wave Challenge begon was ze niet echt zenuwachtig, er was een heel leuk sfeertje en ze had gewoon heel veel zin om het water op te gaan.

Dan als laatste ook een hot onderwerp van deze tijd: De winter(stop)enhellip;
In principe houdt Femke geen winterstop, al vertelt ze er wel gelijk bij dat ze nu niet meer haar spullen pakt en in haar eentje naar een meertje rijdt om een potje te gaan Freestylen. Twee weken geleden was ze met Ben (red.: Ben van der Steen) bij de Blokkendam en toen hagelde het voordat ze het water opgingen. Geweldig vond ze het, dit heeft ze allemaal nog nooit meegemaakt, want het is haar eerste winter sinds ze windsurft in Nederland. Alleen komt daar ook al iets tussen, want binnenkort gaat ze al weer het zonnetje opzoeken in Australi

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.