enldquo;Its predecessor, the FX III, finished first at every international competition, or ranked at least among the first three. The new FX IV is set to beat this record!enrdquo;, aldus F2 Fun en Function. Het nieuwe formula board komt zeker niets te kort als het gaat om innovatie, let bijvoorbeeld op het veel besproken 'Adjustable Cut-Out System'.

De outline is nauwelijks veranderd ten opzichte van zenrsquo;n voorganger, de scoop-rockerlijn is rond de mastvoet iets aangepast zodat het board losser en vrijer op het water ligt en het board nog gemakkelijker over golven en chop gaat. Door de nieuwe scoop-rockerlijn kon het board ietsje worden ingekort. Waardoor controle en manoeuvreerbaarheid zijn verbeterd.

De grotere airpipes, versnellen de luchtstroming door de pijpen rechtstreeks naar de cut-outs, hierdoor is de FX IV gezegend met een hogere acceleratie en onbegrensde topsnelheden.

Met een lengte van 240cm en een breedte van 100cm, heeft het board een volume van 154 liter en een gewicht rond de 8,9 kilogram.

Voor meer informatie over de F2 FX IV kun je natuurlijk surfen naar www.f2-surf.com.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.