Chaos op de startlijnDe beste surfers van de wereld zijn samen gekomen in Melbourne om te strijden voor de prijzen en de titel. De nederlandse vertegenwoordiging bestaat uit niemand minder dan Ben van der Steen (NED-57), Casper Bouman (NED 52), Dennis Littel (NED-13), Joeri van Dijk (NED-1), Peter Volwater (NED-24) en Pieter Bijl (NED-0).

Door de lagere opkomst dan verwacht, van de 96 voorinschrijvingen, hebben maar 87 deelnemers hun inschrijving in Melbourne bevestigd. Heeft de wedstrijdleiding besloten om de heats van de Heren niet op te splitsen in een YELLOW en BLUE fleet, maar start iedereen tegelijk in dezelfde heat. Chaos op de startlijn was het beeld voor het publiek op de kant.

In de eerste twee races die vanmorgen (CET) zijn gevaren wist Casper Bouman er eentje op zijn naam te schrijven, vlak daarachter gevold door Pieter Bijl die op een 3e plaats finishte. Professioneel wave-surfer Peter Volwater wist twee keer in de top 10 te finishen en werd op de hielen gevolgd door Dennis Littel, die van ver achterin het veld iedereen voorbij ging op weg naar de kopgroep.

[update 12:18] - De officie

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.