Scherpe starts

De toppers beginnen zich te realiseren dat, door het lage aantal gevaren races, er niet veel slechte resultaten geschrapt kunnen worden voor de berekening van de uitslag. De deelnemers staan op scherp en dat is duidelijk te merken aan het aantal algeheel valse starts en het hoge aantal deelnemers die met de zwarte vlag terug naar de kant worden gestuurd.

De zesde race voor de heren werd achteraf nog afgeblazen wegens een gigantisch windgebrek op het laatste rak van de benedenboei naar de finishlijn. Dennis Littel die na een slechte start zich terug had weten te werken van een 45e naar een 7e plaats zat ook vast in het windgat en fisnishde uiteindelijk als 15e.

De meeste deelnemers waren al begonnen met opruimen, maar in de avond werd alsnog besloten om race nummer zes vandaag nog over te varen. Pieter Bijl en Ben van der Steen moesten door hun valse start eerder vandaag deze race vanaf de kant volgen.

Antoine Albeau slaagde er opnieuw in om race nummer zes op zijn naam te schrijven en gaat momenteel aan kop in de tussenstand.

Drukte bij de benedenboei

Allison Shreeve liet zien zich niet te storen aan het negatieve dokters advies om vooral niet meer te surfen met de blessure aan haar been. Het lijkt zelfs een positief effect te hebben, want ze wist vandaag alle races op haar naam te schrijven en gaat nog steeds aan kop in het klassement bij de dames.

Meer informatie, fotoenrsquo;s en uitslagen kun je lezen op www.formulawindsurfing.org.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.