formula actieDe wind liet lang zich wachten, eenmaal aanwezig bleek deze een stevige afsluiter voor het WK met zich mee te brengen. 20-25 knopen met vlagen die harder waren en de bijbehorende hoge golven maakte het er voor de deelnemers niet gemakkelijker op.

Kevin Pritchard nam de eerste race de leiding, maar werd in de laatste downwind omver geblazen waardoor Jesper Vesperstrom en Jimmy Diaz hem nog snel voorbij gingen op weg naar de finish. De vierde plaats voor Antoine Albeau in de laatste race was voor hem genoeg om zenrsquo;n zege veilig te stellen.

De franse jeugdsurfer Julien Quentel die op de eerste dag van het WK hoge ogen gooide, door de eerste race te winnen. Zakte vandaag door een beslissing van het race-comite nog een paar plaatsen verder omlaag.

Op de eerste dag zou hij met enkele andere surfers door de enldquo;no boat zoneenrdquo; zijn gevaren, terwijl de rest van het deelnemersveld hier netjes om heen ging. Niet echt eerlijk, dus kreeg hij alsnog een disqualificatie aan zenrsquo;n broek.

De dames hadden al zeven races gevaren en hoefden vandaag niet in actie te komen. De top drie bij de dames wordt aangevoerd door Allison Shreeve, gevolgd door Dorota Staszewska en Lucy Horwood.

Meer informatie en foto's kun te terugvinden op www.formulawindsurfing.org.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.