Neil Pryde RS:6

Niet de minste surfers als Antoine Albeau, Anders Bringdal, Gonzalo Costa Hoevel en Ben van der Steen hebben Robert Stroj en Pieter Bijl ondersteund bij de ontwikkeling van de opvolger van de succesvolle RS:5.

Een hoop nieuwe features hebben hun weg naar het nieuwe racemonster van Neil Pryde gevonden. Als eerste valt natuurlijk de neopreen hoes in de giekuitspraing op, of zoals ze het bij Neil Pryde noemen: enldquo;Aerodynamic boom cutout closureenrdquo;. Die er voor zorgt dat de wind niet ongewenst de mastslurf in kan waaien en zo extra weerstand genereert.

Nieuw ten opzichte van zenrsquo;n voorgangers is ook de enldquo;Progressive batten angleenrdquo;. Door de hoek van de latten, relatief aan de mastslurf, aan te passen is het mogelijk om de stabiliteit in het onderlijk te vergroten en tegelijkertijd zorgt het voor een meer consistente twist en een vloeiender verloop.

De Neil Pryde RS:6 zal verkrijgbaar zijn van klein speedzeiltje tot en met extreem groot lichtweer formula zeil in de maten: 4.6, 5.0, 5.4, 5.8, 6.2, 6.7, 7.2, 7.8, 8.4, 9.0, 9.8, 10.7, 11.6, 12.5.

De maten van 4.6 tot en met 8.4 zijn met een meer naar voren gepositioneerd drukpunt en een aangepaste twist voor hogere snelheden en meer controle in chop, meer slalom geori

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.