Ben van der Steen met z'n nieuwe zeilenVorig jaar verbrak Finian Maynard met een productie Stealth 5.0 nog het absolute snelheidsrecord met een gemiddelde snelheid van 48,7 knopen over een 500 meter baan.

Dat kan natuurlijk harder, vonden ze bij Naish. De nieuwe Naish Sails Stealth zeilen voor 2006 is op verschillende punten verder verbeterd, voornamelijk om de controle en de stabiliteit te vergroten. Nieuw is ook de speciale Naish Snap-on cam die door zenrsquo;n speciale ontwerp niet alleen op het water zeer soepel roteert, maar op de kant het optuigen stukken gemakkelijker maakt. Bij Naish durven ze zelfs te beweren dat deze cambers je mast niet kunnen beschadigen.

Het profiel en de twist in het zeil verlopen harmonieuzer in elkaar over, dit wordt mede ondersteund door de uitsparing bij de giek in het achterlijk. Naish Snap-on camberTegelijkertijd heeft Nils Rosenblad de brede mastslurf aangepakt voor verbeterde compromisloze performance.

De Naish Stealth 2006 is verkrijgbaar in de maten 4.2, 4.6, 5.0, 5.5, 6.0, 6.5, 7.0, 7.6, 8.2, 9.0, 10.0, 11.0, 11.9, 12.5. De zeilen zijn voorzien van acht laten en afhankelijk van de maat met vier of vijf cambers.

Voor meer informatie kun je surfen naar www.naishsails.com.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.