Het Watersportverbond heeft voor 2006 wederom een landelijke Windsurfinstructeurs opleiding op de kalender gezet. Net als in 2005 zijn er twee soorten opleidingen. Heb je nog geen ervaring met het geven van (surf)instructie dan is de opleiding tot assistent windsurfinstructeur voor jou bedoeld. Heb je al wel ervaring met surfinstructie dan kun je meteen beginnen met de opleiding windsurfinstructeur A. Deze laatste kent z'n erkenning binnen het CWO.

Voor 2006 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd in de instructeurs opleidingen ten opzichte van voorgaande jaren. Zo is de Assistent opleiding toegankelijker voor aankomend instructeurs. Inhoudelijk is het programma beter afgestemd op het assisteren. De meest opvallende verandering is omlaag gebrachte leeftijdsgrens naar 16 jaar.

De Instructeur A opleiding heeft ook een aantal wijzigingen ondervonden, deze opleiding is nog iets zwaarder dan voorheen. In het cursusweekend zal niet alleen de bestaande en bewezen didactiek en methodiek onderwezen worden. Ook krijgt de praktijk nog nadrukkelijker de aandacht. Nieuw zijn bijvoorbeeld de onderwerpen motorbootvaren en basis EHBO.


De Assistent opleiding vindt dit jaar plaats bij windsurfvereniging Zegerplas, te Alphen aan de Rijn, in het weekend van 31 maart tot 2 april. Van vrijdag avond tot zondagmiddag een bomvol programma.
De opleiding voor Instructeur A vindt plaats in Medemblik, op 4, 5 en 6 mei net als de assistent-instructeurs cursus een intensief weekend van vrijdagavond tot en met zondagmiddag.

Meer weten? Surf dan naar de website van het Watersportverbond .

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.