Dinsdag 7 maart 2006 - BERGEN OP ZOOM

Watersportvereniging De Schelde neemt het terrein aan de Calandweg in gebruik en begint er een nieuwe jeugdafdeling. De laatste jaren brokkelde het ledenbestand van De Kreekrakkers steeds verder af. Volgens penningmeester Jarno Kuipers is de surfsport minder populair dan jaren geleden. enbdquo;Surfers worden ook minder makkelijk lid van een vereniging.enldquo; En ook de Binnenschelde is volgens hem niet zo aantrekkelijk meer. enbdquo;We hebben natuurlijk jarenlang last gehad van blauwalg en fonteinkruid. Sinds de verhuizing van de Boulevard naar de Calandweg missen we bovendien de aansluiting met de jeugd. We zijn op deze plaats minder goed bereikbaar en daardoor ook minder bekend. We hebben nog een vaste kern, maar missen jonge leden die voor de club actief de handen uit de mouwen willen steken.enldquo;
Overnamesom

Vervelend, noemt hij de beslissing De Kreekrakkers op te heffen. enbdquo;Maar we moesten onze verantwoordelijkheid nemen.enldquo; Het bestuur is momenteel bezig met de overdracht van haar eigendommen, waaronder het clubhuis, aan De Schelde. Die vereniging heeft De Kreekrakkers een overnamesom geboden en sluit een huurcontract met de gemeente.

De Schelde wil voortvarend aan de slag. enbdquo;Wij hadden vroeger een jeugdafdeling, maar die is momenteel slapendeenldquo;, zegt vice-voorzitter Maarten Velthoen. Om die nieuw leven in te blazen hield de vereniging in september een open dag. Ruim vijftig jeugdigen, in de leeftijd van zeven tot en met zestien jaar, maakten die dag kennis met de zeilsport. De Schelde hield er 25 jeugdleden aan over. Velthoen: enbdquo;We willen er graag nog meer.enldquo;

Op 25 maart start de vereniging met een theoriecursus, 7 mei begint een praktijkopleiding voor beginnende zeilers in De Schelp. Het is de bedoeling dat er zowel in het voor- als in het najaar een zeilcursus wordt gegeven.

De Schelde wil haar nieuwe leden ook een ligplaats bieden. Daarover is ze in gesprek met de gemeente. enbdquo;We zijn in onderhandeling voor meer ligplaatsen. We willen immers ieder lid een ligplaats bieden, ook overdekt,enldquo; aldus Velthoen.

Bron: http://www.bndestem.nl/bergenopzoom/article149457.ece

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.