Om het nog extra spannend te maken, slaagde Kevin Pritchard er vanmiddag niet in om de finale ronde van de vierde eliminatie te halen. Antoine Albeau kon eindelijk z'n disqualificatie uit een eerdere race wegstrepen en steeg door naar de eerste plaats gevolgd door Matt Pritchard.

Kevin en Matt Prichard strijden om het hardstMet de start van de vijfde eliminatie was Kevin Pritchard vastberaden en ging voor de volle 100% van start. In de finale gingen Matt en Kevin de gehele race gelijk op, met Nik Baker en Antoine Albeau op hun hielen. Antoine Albeau viel bij de verplichte Flaka, Kevin Pritchard liet voor een een seconde z'n zeil vallen waardoor Matt Pritchard z'n voorsprong kon opbouwen.
Kevin vesnelde op de rechte stukken en met een fot finish gingen beide deelnemers over de eindstreep. Met een neuslengte voorsprong won Kevin Pritchard de laatste finale. Met recht de meest veelzijdige windsurfer van dit moment, met een overwinning in de Wave op Guinco van vorige week nog vers in het geheugen.

De eindstand aan de Costa Brava...
1. Kevin Pritchard (Starboard / MauiSails)
2. Antoine Albeau (Starboard / Neil Pryde)
3. Matt Pritchard (Tabou / Gaastra)
4. Nik Baker (Mistral / North Sails)
5. Peter Volwater (F2 / North Sails)

Meer foto's en het volledige verslag lees je terug op de PWA World Tour website.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.