Ron Ruiter in actie op Hargen aan ZeeBij Formula Windsurfing gaat het vooral gaat om snelheid en tactiek. Bij deze discipline is het materiaal beperkt tot 1 board en 3 zeilen. Bij veel wind zal er ook slalom gevaren kunnen worden. Het eerste evenement vond plaats in Almere. Daar liet de wind het echter afweten. Daarna volgden windrijke wedstrijden in Zeeland en op de Noordzee bij Hargen aan Zee.

Het is ongekend spannend in de kop van het klassement. Afgelopen seizoen werd Dennis Littel (Barendrecht) de overtuigende winnaar in de Formula discipline. Hij voort nog steeds de ranking aan, maar wel met een minimale voorsprong op de nummer twee Ron Ruiter (Heerhugowaard). Adri Keet (Oostzaan) volgt op een derde positie. Hij voelt de hete adem is zijn nek van Roy van Koolwijk (Zandvoort) die slechts enkele punten achterstand heeft op Adri Keet. Het belooft een spannend evenement te worden.

Natuurlijk zijn er ook een aantal Friezen die zich op eigen bodem willen laten gelden. De best geklasseerde is Markus Bouman, gevolgd door Klaas Sybrand Jissink, Taede de Jong, Richard Konstapel en Remco Bakker.

Naast de NK Wedstrijden zijn er genoeg andere activiteiten aan het Tjeukemeer, zoals natuurlijk de ForumMeeting van Windsurfing.nl waar ook diverse windsurfmerken bij aanwezig zullen zijn.

Als er voldoende wind is, zal op vrijdag om 12.00 uur gestart worden met de wedstrijden. Zaterdag tot en met zondag is de eerst mogelijke start om 10.30 uur. Op www.nkwindsurfen.nl is meer informatie te vinden over de activiteiten en de laatste ontwikkelingen.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.