De wind liet de deelnemers op vrijdag en zaterdag in de steek. Zaterdag werd er nog wel een startpoging gedaan, maar deze race werd door de inzakkende wind afgelast. Op zondag kwam de wind echter wel opzetten en konden er op het Tjeukemeer drie spannende races gevaren worden. Twee daarvan werden gewonnen door Adriaan van Rijsselberghe (Texel). Dennis Littel won de andere race.

De winaars: vlnr Ron Ruiter (2), Dennis Littel (1), Roy van Koolwijk (3)Dennis Littel (Barendrecht) voerde de ranglijst aan voor het evenement van start ging. Hij voelde echter de hete adem in zijn nek van Ron Ruiter (Heerhugowaard). Hij mocht dus geen steken laten vallen en deed dat ook niet. Via een eerste, een tweede en een derde positie in de drie gevaren races wist hij zijn koppositie zelfs te verstevigen en was hij voor Ron Ruiter niet meer in te halen. Roy van Koolwijk (Zandvoort) wist uiteindelijk beslag te leggen op de derde plek. Taede de Jong (Ferwert) werd de winnaar in de jeugd categorie.

Marc de Jong (NED-103) crashed into Roy van Koolwijk (NED-97)Naast het NK werd op zaterdag en zondag de Hoge Noorden meeting van windsurfing.nl georganiseerd. Voor de bezoekers waren diverse importeurs naar het noorden afgereisd met demo en testmateriaal van onder andere Exocet, Select, F2, Fanatic, Maui Sails, Ion, North, Naish, RRD, JP en Neil Pryde.

De volledige einduitslag van het Nederlands Kampioenschap Course Race 2006 kun je teruglezen op wedstrijdsurfen.nl .

Fotografie: Lieuwe Faber.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.