Ben van der Steen sloopt golvenIn totaal zijn er twee volledige single eliminations gevaren, waarin golfrijden en springen de verplichte nummers waren.

De eerste eliminatieronde werd volledig door Martin ten Hoeve gedomineerd. In de voorrondes liet hij mooie en aggresieve golfritten zien, afgewisseld met een grote variatie in zijn sprongen.
In de finale van de eerste eliminatie tegen Peter Volwater maakte hij het nog spannend. Peter ging meteen voor een dubbele forward, terwijl Martin een huizenhoge backloop landde. Peter bleef zich concentreren op golfritten, terwijl Martin hierna door bleef gaan met verschillende sprongen. Zijn one-handed/one-footed backloop gaf uiteindelijk de doorslag voor winst van de eerste ronde.

Peter Volwater, voorwaarts vooroverIn de tweede eliminatie leken de golven wat minder krachtig en minder voorspelbaar. Hierdoor was het voor veel deelnemers moeilijk om goede en hoge sprongen te maken. Nikaj Droop worstelde zich naar de finale met mooie golfritten en variatie in sprongen. Ook Ben van der Steen liet een gevarieerde act zien. Door hun mooie acties werden Peter Volwater en Martin ten Hoeve in de halve finale uitgeschakeld.
In de wat matte finale wist Ben van der Steen net iets meer te varie

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.