De organisatie had de start vervroegd in verband met de voorspellingen dat de wind gedurende de dag af zou nemen. Rond half tien echter leek het er nog niet op. In plaats van een stevige windkracht 5 nam de wind alleen maar verder af. Tijdens de skippersmeeting gebeurde het dan toch, de wind nam toe waarna wedstrijdleider Roger van Tongeren om half elf het startschot gaf. Zo'n 80 deelnemers afkomstig uit alle hoeken van het land kozen het ruime sop.

Dirk Doppenberg gaat maximaal hardAlle grote namen uit het inmiddels zeer sterke Nederlandse speedwereldje waren weer naar Horst gekomen. Ben van der Steen, Peter de Wit, Martin van Meurs en Peter Heida zijn inmiddels vertrouwde namen maar er verschijnen ook steeds meer wedstrijdsurfers uit het slalom- en formula wereldje met een GPS om de arm bij de USM zoals Dennis Littel en Marcus Bouwman.

Ongeveer anderhalf uur na de start trok de wind verder aan in de harde vlagen behaalden de topriders snelheden van over de 75 km/h. Ook vandaag was de wind weer vlagerig wat betekende dat een goede timing cruciaal was. Ook de juiste zeil en boardkeuze was moeilijk. Tussen de 6,7 en de 5,8 waren de meest gebruikte maten.

Ook werd er het nodige gesloopt. Ben van der Steen maakte een mega crash toen hij nota bene upwind ging. In een vloeiende beweging sloopte hij met een heftige katapult zowel mast als zeil. Anderhalf uur zwemmen en lopen kostte hem om weer terug te komen. Kostbare tijd gezien het feit dat hij meedeed om de eerste plek in het klassement. Jurjen van der Noord brak zijn giek in meerdere delen. De topcrash van de dag kwam op naam van Dylan de Jong. Tijdens het varen brak zijn mast boven de giek af waarna hij tijdens de daaropvolgende crash met zijn hoofd de nodige onderdelen van zijn equipement raakte. Gelukkig hield hij er slechts schrammen en een licht hoofdpijntje aan over.

Peter Heida in actie De spanning aan top van het klassement is groot. Ook vandaag waren de verschillen weer minimaal.

Voorlopige uitslag:
1. Peter de Wit 72,66 km/u
2. Ben van der Steen 72,45km/u
3. Gerlof Hansma 72,21 km/u
4. Peter Heida 71,56 km/u
5. Martin van Meurs 70,82 km/u

De volledige uitslag, uitgebreide verslagen en natuurlijk de reacties van de deelnemers kun je terugvinden op GPS-speedsurfing.com .

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.