Om negen uur 's ochtends vertrokken de surfers van de ene kant van het eiland naar de Vliehorst waar ze verrast werden met heftige omstandigheden gecombineerd met recht aanlandige wind. Hoge bakken, veel schuim afgewisseld door masthoge golven zorgden voor een spectaculaire afsluiting van de Jagermeister Waveriderz.

Martin ten Hoeve heeft nog steeds last van z'n oorDe finale werd gevaren in twee dubbele eliminaties. Vier man in een heat, de beste twee gingen door naar de eindfinale. Ben van der Steen, Kevin Mevissen, Martin "Helmpie" ten Hoeve en Nikaj Droop kwamen tegen elkaar in actie.

Nikaj Droop imponeerde met lange frontside golfritten, Kevin Mevissen wisselde z'n golfritten af met spocks en puneta's strak voor de golf geland. Lampie liet met shaka's en shove-its zien ook bij de beste wavers van Nederland te horen.

Uiteindelijk was het Nikaj Droop die de mooiste golfrist van de dag scoorde en er met de 1e plaats in de Waveriding discipline vandoor ging. Kevin Mevissen werd tweede, gevolgd door Martin "Helmpie" ten Hoeve en Ben van der Steen.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.