Na een pauze van 7 jaar is de North Sea Cup weer terug op Nederlandse bodem. Deelnemers uit Frankrijk, België, Duitsland, Polen en Nederland kwamen in actie op het Grevelingenmeer bij de Brouwersdam. Een weekend lang spetterde het van de actie bij het populaire surfcentrum.

Met twee dagen 8 tot 15 knopen wind zijn er zes spannende races gevaren voor alle klassen. Kiran Badloe, de kersverse Nederlandse windsurfkandidaat voor het ISAF Jeugd WK, was onverslaanbaar dit weekend. Met een grote smile op z'n gezicht voer met een riante voorsprong naar de eindoverwinning in de Techno293 fleet. In de laatste heat moest hij zich door enkele tactische missers na de start eerst nog wel terug zien te werken vanuit het achterveld.

De zusjes Lilian en Esther de Geus waren in een spannende strijd verwikkeld met de Poolse Monika Kraszewska om de verdeling van de podiumplaatsen bij de dames. Lisette Schoots had de stijgende lijn te pakken en ging gedurende het weekend steeds beter surfen. De laatste race ging ze aan de leiding, tot ze vlak voor de finish voorbij werd gevaren door Kiran Badloe.Techno 293 Kiran Badloe aan de leiding

RS:X Marc van SantenIn de Raceboard / RS:X fleet ging Marc van Santen er met de eindoverwinning vandoor. Op de voet gevolgd door Carlijn Vermeulen. Terwijl veel Nederlandse topsurfers zich aan het voorbereiden zijn op het aanstaanden WK Slalom op Texel, was er een handvol deelnemers naar de Brouwersdam gereisd voor een wedstrijd in de Formula Windsurfing klasse. Marco Kraaijenzank (NED-10) ging naar huis met de hoofdprijs voor beste Formula Windsurfer.

Voor de jeugdsurfers op de Bic Techno telt de wedstrijd mee voor het Open Nederlands Kampioenschap Techno293. In september wordt de finale wedstrijd georganiseerd op de Westeinderplas bij Windsurfclub Aalsmeer.

Techno293 Boys
  1. NED-194 - Kiran Badloe
  2. NED-707 - Jort Min
  3. NED-279 - Maurice van Grasstek
T293 podium dames
Techno293 Girls
  1. NED-171 - Lilian de Geus (3e Overall)
  2. NED-172 - Esther de Geus (4e Overall)
  3. POL-120 - Monika Kraszewska (5e Overall)
Techno293 U15
  1. NED-1111 - Joris van Essen
  2. NED-216 - Matthijs van  't Hoff
  3. POL-502 - Patrycia Lis
Formula Windsurfing
  1. NED 10 - Marco Kraaijenzank
  2. GER 127 - Patrik Schmelzer
  3. NED 538 - Pieter Eliens
Raceboard / RS:X
  1. NED-211 - Marc van Santen
  2. NED-33 - Carlijn Vermeulen
  3. NED-733 - Saskia van Smoorenburg

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.