Het belangrijkste zeil- en surfkampioenschap van ISAF, de internationale zeilfederatie, is achter de rug. Twee weken lang stond het Braziliaanse Buzios volledig in het teken van de ISAF Youth World Championships 2009.

Kiran Badloe in actie op de RS:XKiran Badloe vertegenwoordige Nederland op de RS:X windsurfer. Niet gehinderd door enige wedstrijd-ervaring op de RS:X, werd hij tijdens een een 6-daagse stoomcursus o.a. door Casper Bouman voorbereid op het WK.

Een klein startveld van 24 surfers op hoog niveau, net als op de Olympische Spelen, mocht er maar één surfer per land deelnemen. Kiran z’n debuutwedstrijd op de RS:X verliep bijzonder goed. Gedurende het evenement groeide en ontwikkelde hij zich steeds verder richting de top.

Tweemaal voer hij zich zelfs naar een top-5 positie, tweemaal sloeg ook het noodlot toe. Eenmaal een gebroken trapezelijn en eenmaal moest hij het in het laatste rak conditioneel afleggen tegen de oudere en veel sterkere concurrenten.

Met drie resultaten in de top-10, eindigde Kiran Badloe niet onverdienstelijk op 12e plaats. De event website met dagelijkse video en foto updates is nog steeds te bereiken via www.isafyouthworlds.org.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.