De Nederlandse Techno293-selectie heeft zich intensief voorbereid op het WK dat vanaf komend weekend wordt gevaren in Weymouth, de Olympische wedstrijdlocatie van 2012. De Engelse plaats is de hele komende maand het wedstrijdcentrum voor de beste (jeugd)windsurfers van de wereld. De aftrap is komend weekend met het WK Techno293 en WK Raceboard Youth.

Grootste WK
Met meer dan 200 vooringeschreven Bic Techno surfers uit 19 verschillende landen, is dit nu al het grootste wereldkampioenschap ooit in de geschiedenis van de jonge Techno293-klasse. In Nederland is de klasse omarmd om talentvolle windsurfers op te leiden.

Intensief
De uitverkoren Nederlandse jeugdsurfers hebben zich de afgelopen maanden intensief voorbereid op het WK, met trainingsstages op de Noordzee bij het Belgische Westende en in Medemblik.

Kiran Badloe (Lelystad, zie foto) heeft zich na z’n ISAF Jeugd WK avontuur in Brazilie weer bij de Techno293-selectie gevoegd. Het Nederlandse team op de Bic Techno bestaat verder uit Jort Min (Limmen), Bert Peters (Leiden), Maurice van Grasstek (Rijsenhout), Joris van Essen (Overveen) en Lisette Schoots (Rijnsaterwoude).

Overstap
De ex-Techno surfers Marc van Santen (Leidschendam) en Carlijn Vermeulen (Langeraar) hebben onlangs de overstap naar de Olympische Neil Pryde RS:X gemaakt. Zij gaan van start tijdens het tegelijkertijd met het WK Techno293 gevaren WK Raceboard Youth.

Na het WK Techno293 volgt op 30 augustus het WK RS:X voor senioren. De wedstrijdmaand wordt afgesloten met de ISAF Sail-4-Gold World Cup, beginnende op 14 september.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.