De eerste twee wedstrijddagen van het WK Techno293 in Weymouth zijn succesvol gestart voor de Nederlandse jeugdsurfers op Bic Techno 293.  Het Nederlandse team had de stijgende lijn te pakken op dag 2.

De Techno U17 Boys fleet is met 118 jongens de koningsdivisie op het wereldkampioenschap. In twee fleets wordt gestreden in een kwalificatie-ronde en later deze week een finale reeks.

Kiran Badloe is inmiddels warmgedraaid, op de tweede dag scoorde hij driemaal een 2e plaats. Een spannende strijd ontketende zich op het water tussen Kiran en, de huidige nummer één in de ranking, Sam Sills (GBR). Stuivertje wisselend vlogen ze vandaag razendsnel over de wedstrijdbaan. Na twee dagen staat Kiran op de 7e plaats Overall.

Jort Min ligt op koers voor een plaats in de Gold fleet. Met hard werken en meer dan 300% inzet weet hij mindere starts en aanvaringen op de startlijn te herstellen naar goede resultaten in de top-20. In de tussenstand staat hij op de 45e plaats in de U17 Boys fleet.

Ook in de Techno U15 Boys fleet is het met 66 jongens dringen op de startlijn. De lange Joris van Essen is de Nederlandse deelnemer tussen de kleine zuid Europeaanse surfertjes. In de tussenstand bezet Joris de 27e positie.

Meer informatie en uitslagen zijn te via www.techno293.org en www.technotalents.nl.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.