Een spannende laatste wedstrijddag voor Kiran Badloe. Door een valse start en een matig resultaat in een lichtweer race, zakte hij terug naar een 13 positie. Gelukkig trok de wind aan en werd er nog een allerlaatste race gestart.

Met succes, een spannende race waarbij Kiran steeds een plaatsje verder vooruitschoof, om uiteindelijk als 6e over de streep te komen. Met een extra aftrek na elf gevaren races, steeg Kiran in het eindklassement naar een geweldige top-10 positie. 8e van de wereld in de koningsdivisie, op het grootste WK Techno293 ooit.

Jort Min (NED-707) scoorde aan het eind van het evenement z’n beste resultaat op dit WK. Met z’n OCS-vrees over de boeg gegooid, vloog hij er met vrije wind vandoor op de startlijn. Na twee rondes hard werken, kwam hij als 22e in de Gold-fleet over de finish.
Jort MinOp de laatste dag steeg Jort door naar een knappe 45e plaats Overall in de U17 Boys fleet.

Lisette Schoots (NED-93) verrasste op de laatste dag bij de U17 Girls, door in de kopgroep in de 6e positie om de bovenboei te draaien. Door enkele tactische fouten verloor ze wat plaatsen, maar als 14e surfster speerde ze over de finish. Haar beste race van het evenement.

Joris van Essen (NED-1111) was minder tevreden over z’n laatste wedstrijddag. Net als Kiran eerder deze week, voer Joris een rondje te weinig en ging te vroeg over de finish. Ondanks z’n mindere laatste dag heeft Joris een uitstekend WK gevaren, veel geleerd en enorme sprongen vooruit gemaakt. Met een 26e plaats als eindresultaat in de 66 man sterke U15 Boys fleet, kijkt hij tevreden terug op het kampioenschap.

Een jaar hard trainen en internationale wedstrijden varen heeft z’n vruchten afgeworpen. Veel tijd om uit te rusten is er niet voor de Techno293 surfers. Begin januari staat de eerste van twee kwalificatie wedstrijden voor de Jeugd Olympische Spelen al op het programma.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.