Het Open Nederlands Kampioenschap Windsurfen Jeugd van 2009. Afgelopen weekend werden de beslissende finale wedstrijden gevaren op de grote Westeinderplas bij Aalsmeer. Ruim 30 jeugdsurfers tot 17 jaar kwamen in actie op de Bic Techno 293 One Design.

Een verjaarsdagskadootje voor Kiran Badloe (NED-194). Op z’n 15e verjaardag veroverde hij voor de 2e maal op rij de titel van Nederlands Kampioen. Bij de meisjes ging Lisette Schoots (NED-93) opnieuw met de Nederlands Kampioenschapswimpel naar huis.

Een vlagerige en gestaag toenemende wind, maakte het de deelnemers niet gemakkelijk. Jort Min (NED-707) haalde alles uit de kast. Ondanks de enorme voorsprong die Kiran al had opgebouwd tijdens het eerste NK-weekend, gaf Jort zich niet zo maar gewonnen. 3 van de 5 races wist Jort te winnen, om daarmee de dagzege op z’n naam te schrijven.
Max Wessel (NED-182) zorgde ook voor een verrassing door met gedurfde vliegende starts, vanuit het niets, naar de koppositie te varen. Max wist met z’n nieuwe zeilen regelmatig voorin het veld mee te varen.

Joris van Essen (NED-1111) en Eelke Meily (NED-148) eindigden beide met hun 6.8tjes op de 3e plaats in de eindstand tussen de grote jongens en meiden. De hoofdprijzen voor Beste Techn293 U15 surf(st)er waren welverdiend.

De volledige einduitslag en uitgebreide achtergrond informatie van het Open Nederlands Kampioenschap Techno293 van 2009 kun je bekijken via www.technotalents.nl.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.