Een klassieker op de vaderlandse wedstrijdkalender. De Grote Prijs van Aalsmeer, voor de 16e maal georganiseerd door de surfclub van Aalsmeer. Een marathon wedstrijd waarbij de onstuimige Westeinderplas 3x in de rondte gevaren moet worden. Zoals haast gebruikelijk moesten de deelnemers pittige omstandigheden trotseren.

Dirk Doppenberg legde het parcours als snelste af, in een tijd van 1u en 27 min. Op de hielen gezeten door Dennis Littel en Pieter Eliens (1e Master).

Dennis Littel wist zich na een dramatische start goed te herstellen, als een van de laatsten passeerde hij de startlijn in een zeer ongunstige positie. Ieder ronde kwam hij dichter bij de koppositie.

De in grote getalen aanwezige jeugdsurfers mochten dit jaar voor het eerst kiezen om de verkorte jeugdbaan of de lange seniorenbaan te varen. Verschillende jeugdsurfers grepen deze kans om de zware beproeving van de GPA zelf te ervaren. Na drie lange rondes kwam Teade de Jong als eerste jeugdsurfer over de finish.

FW Heren 1. Dirk Doppenberg 2. Dennis Littel 3. Klaas Sybrand Jissink FW Masters 1. Pieter Eliens 2. Richard Konstapel 3. Nico Wierstra Techno293 Jongens 1. Jort Min 2. Matthijs van ’t Hoff 3. Joris van Essen Techno293 Meisjes 1. Sara Wennekes FW Jeugd 1. Teade de  Jong 2. Jordy Vonk 3. Nick van der Hoorn Raceboard / RS:X 1. Marc van Santen 3. Carlijn Vermeulen (1e dame)

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.