Wat krijg je als je een heel seizoen de wind opspaart? SlalomXL in brute omstandigheden. Het nieuwe slalom-concept in Nederland, met een origineel wedstrijdformat, trok vooraf al veel interesse.

Hamerwind tot 40 knopen in Almere. Ruim 35 surfers, waarvan 5 dames, trokken de stoute schoenen aan. Ervaring in hi-wind slalommen bleek belangrijk. Peter Heida en Dirk Doppenberg waren in een spannend duel om de eindoverwinning verwikkeld.

Peter liet zien dat winnen vooral doorzetten is. Hij hield het allemaal nog net vol, precies genoeg om Dirk achter zich te houden. Dirk en Peter gingen vaak even hard.
Bij de dames liet Cindy Koopman zien uit het juiste hout gesneden te zijn voor deze omstandigheden. Ze eindigde op een 11e plaats Overall tussen de heren.

Het publiek werd getrakteerd op veel spectaculaire klappers en crashes. Tijdens de laatste race nam de wind toe tot over de 35 knopen. Slechts enkelen wisten de finish te halen, de meesten moesten opgeven. Een echte knaldag voor jong en oud.

De officiële prijsuitreiking van de SlalomXL competitie zal plaatsvinden op 7 november, tijdens de feestavond van Windsurfvereniging Almere Centraal. Meer informatie op www.slalomxl.com.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.