De aanstormende talenten voor de toekomst waren afgelopen weekend in Makkum. De kick-off training aan de vooravond van een bijzonder wedstrijdseizoen.
De spanning begint zich op te bouwen, nog minder dan twee maanden te gaan, voor de aanvang van het Jeugd Olympisch jaar.

Zes jeugdsurfers hebben zich na een spannende serie selectie wedstrijden gekwalificeerd. De NVW Techno293 trainingsselectie, zoals de talentploeg officieel heet bestaat uit: Kiran Badloe (15 jaar), Jort Min (15 jaar), Lisette Schoots (16 jaar), Maurice van Grasstek (17 jaar), Joris van Essen (14 jaar) en Matthijs van ‘t Hoff (14 jaar).

Ondanks hun jonge leeftijd, hebben de meeste surfers al een uitgebreide internationale wedstrijdervaring. Kiran Badloe uit Lelystad spant de kroon met deelname aan drie WK’s in minder dan twee jaar tijd.

2010 - Jeugd Olympisch Jaar
In augustus 2010 worden in Singapore voor de allereerste keer de Jeugd Olympische Spelen georganiseerd. Windsurfen is een olympische discipline, de Bic Techno 293 One Design is het olympische board.

Momenteel bereid de Nederlandse Techno293 selectie zich voor op kwalificatie van Nederland als land voor deelname aan de Jeugd Olympische Spelen. Er zijn twee kwalificatie momenten: de European Qualifier in januari en een Worlds Qualifier in april. Met een plaats bij de beste 3 landen op een van de qualifiers, wordt Nederland gekwalificeerd voor deelname in Singapore.

youtube-logoOp het Technotalents YouTube kanaal is een korte video-impresse te bekijken van de afgelopen training in Makkum.

In de Herfstvakantie zijn de Techno talenten uitgenodigd door het Watersportverbond om te trainen op het Slotermeer bij het Friese Balk. Tijdens de jaarlijkse Jeugd Toptraining van het Watersportverbond trainen 100 jonge zeil- en surf talenten gezamenlijk op één locatie.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.