De Hollandse Techno293 jongens hebben Nederland gekwalificeerd voor deelname aan de Jeugd Olympische Spelen. De Youth Olympics World Qualifier in het Italiaanse Civitavecchia kwam afgelopen weekend tot een zeer spannend einde.

Kiran Badloe wint de nationale selectie, door als beste Nederlander te finishen op de World Qualifier.

De spanning steeg naar een hoogtepunt. Zaterdag werden de prijzen uitgereikt aan de surfers in Civitavecchia, toch moesten de Nederlandse windsurfers wachten tot zondagavond. Het kwalificeren van Nederland was niet genoeg. Er moest ook beter gepresteerd worden dan de Nederlandse Byte CII zeilers; om in aanmerking te komen voor het enige ticket naar Singapore bij de jongens.

Bijna gelijktijdig werd in het Franse Cannes de world qualifier voor het zeilen gevaren. Nadat zondagavond de uitslagen uit Cannes binnenkwamen, werd duidelijk dat de Nederlandse zeil jongens in de Byte CII er niet in geslaagd waren om de prestatie limiet van het Watersportverbond te halen of om Nederland te kwalificeren als land.

Nederlandse afvaardiging
WQ-kiran-badloe-winstMet de bronzen Medaille van Daphne van der Vaart op het WK Byte CII in Cannes en het verdiende Jeugd Olympische startbewijs bij de windsurf jongens kan komende week ook de Nederlandse afvaardiging naar Singapore bekend gemaakt worden.

Volgens het selectiereglement zullen Kiran Badloe (windsurfen jongens) en Daphne van der Vaart (zeilen meisjes) voorgedragen worden bij NOC*NSF voor uitzending.

Met twee startbewijzen 1 jongen en 1 meisje (ongeacht de discipline) scoort Nederland een 100% resultaat. Gezamenlijk met het begeleidingsteam en sparringspartners zullen de komende maanden in het teken staan van de jacht naar de allereerste Jeugd Olympische medailles.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.