poster_GPA10_1024-300x211Onder fantastische omstandigheden is er afgelopen zondag voor de 17e maal gestreden om 'De Grote Prijs van Aalsmeer'. Meer dan 80 windsurfers uit heel Nederland en België waren naar Aalsmeer gekomen om te strijden om de prestigieuze titel.

De combinatie van het zomerse weer en de sterke wind maakten het niet alleen voor de deelnemers een waar feest, ook het publiek had niet veel meer te wensen over.

De organiserende vereniging Windsurfclub Aalsmeer had voor de race een baan uitgelegd over de gehele Westeinderplassen. Exact om 12:30 uur werd er gestart waarna er in de wind vertrokken werd naar Kudelstaart. Bij het eerste rondingspunt bleek dat er 3 man zich niet aan het uitgezette parcours hadden gehouden waaronder Dennis Littel, de regerend Nederlands kampioen. 'Ik volgde de cameraboot die naar een verkeerde boei voer', aldus Dennis. Hierna werd de koers richting Leimuiden gezet om vervolgens in een lang halvewinds rak weer terug te keren naar het keerpunt bij het Surfeiland.

Voormalig wereldsnelheidsrecordhouder Dirk Doppenberg neemt hier officieel de leiding over en laat zien waarom hij tot 's werelds snelste windsurfers behoort. Hij klokt snelheden van over de 60km/u en gaat als koploper de tweede ronde in. In de Olympische RS:X klasse nam Jort Min op het laatste moment nog de leiding over van Marc van Santen. Bij de dames Cindy Koopman.

Het inmiddels volop toegestroomde publiek genoot zichtbaar van de relaxte surfsfeer en werd van geen actie onthouden. Het keerpunt lag dichtbij de kant en voor de niet direct zichtbare actie was een draadloos video-volgsysteem aangelegd. Tevens waren alle tussenstanden live via twitter te volgen.

In de derde ronde houden de koplopers stand en weten in recordtijd te finishen. Naast een geldprijs neemt de terechte overall-winnaar Dirk Doppenberg de door Mini van Poelgeest beschikbaar gestelde Mini Countryman een weekend mee naar huis.

De gehele uitslag is te vinden op www.wsca.nl en een foto én filmimpressie op facebook .

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.