Eerste XL groot succes ondanks de kou!

Nadat de eerste twee events door matige voorspellingen waren afgelast was het afgelopen zaterdag dan eindelijk zover. Een perfect windje van rond de 18 knopen waaide uit het zuiden over het Gooimeer in Almere toen om 11:45 de eerste heat van start ging. De wedstrijdleiding koos er voor te beginnen met drie lange slalom races met een kleine upwind.

Voor enkele deelnemers lastig, maar iedereen vond het leuk. Deze variant zorgde vaak ook voor verrassende positiewisselingen tijdens een race. De eerste race werd knap gewonnen door coming man Ingmar Daldorf. Daarna nam Adriaan van Rijsselberghe het stokje over. Hij won race twee en drie.

Na de break werden er nog drie races gevaren, maar deze keer met een downwind in plaats van een upwind variant. Zo'n baan is zelden vertoond tijdens een slalom, maar er was niemand die er grote moeite mee had. Adriaan van Rijsselberghe ging verder waar hij gebleven was en won race vier. Daarna kwam Pieter Bartlema op dreef. Hij won race vijf en zes.

Alle 34 deelnemers hadden een tevreden gevoel, zeker nadat ze opgewarmd waren in het clubgebouw. Na zes races voert Adriaan van Rijsselberghe het klassement aan, gevolgd door Pieter Bartlema en Ingmar Daldorf. Het verschil tussen de nummer één en drie bedraagt slechts twee punten. Het belooft dus nog spannend te worden tijdens de komende races.

Adriaan moest snel weg om de boot naar Texel te halen en doneerde zijn speciaal gebrouwen Slalom XL podiumbier aan de achterblijvers. Dat het een pittig biertje was (11%) bleek wel uit het feit dat de flessen niet heel straf leeg gingen.

Volledige uitslag en foto's op www.slalomxl.com

Een filmimpressie van deze dag:

De Slalom XL is mede mogelijk gemaakt door Telstar, Essential Store, Zuidwest 6,Windhouse, Neill Pryde, Fanatic, F2, Maui Sails, Ion, Choco Fins en Sportzeker.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.