dorwintxs1Olympisch kandidaat Dorian van Rijsselberghe (NED-8) wint het Perth 2011 test event Down Under

Aan de Australische westkust won Dorian van Rijsselberghe de Perth International Regatta, het testevenement voor zeilers en organisatie in voorbereiding op het ISAF WK Perth 2011. De windsurfer uit de Delta Lloyd Kernploeg schreef het evenement op zijn naam, zonder op de laatste dag in actie te hoeven komen. Er stond te weinig wind voor de medal race in Perth in de RS:X klasse en Van Rijsselberge voerde het klassement  op dat moment al aan.

Het ‘test’ evenement vond plaats op de locatie van het ‘grote’ ISAF WK in december 2011. Acht van de tien Olympische klassen deden mee aan deze generale repetitie. De Star-klasse en het match racen waren niet van de partij. Een viertal zeilers van de Delta Lloyd kernploeg kwamen in actie.

De Laser zeilers van de Delta Lloyd kernploeg vielen niet in de prijzen. Rutger van Schaardenburg werd 12de en Roelof Bouwmeester 16de. Bij de dames eindigde Marit Bouwmeeste op een 11de plaats. Claire Blom, die niet voor de Delta Lloyd Kernploeg uitkomt, eindigde op een 13de plaats.

Marcelien de Koning kwam in de medal race uit in de dames RS:X klasse. De Koning ging in de top vijf rond de bovenboei en werd uiteindelijk achtste. De Koning zit niet in de Delta Lloyd kernploeg. Net zo als Pieter-Jan Postma die 11de werd in de Finn klasse.

Bekijk ook het videoverslag:

Op zijn nieuwe website houdt hij ons op de hoogte van zijn activiteiten richting de Olympische Spelen 2012.

Bron: Dorian (NED-8)

Reacties

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.