slalommateriaalBen je je aan het oriënteren voor slalom/freerace materiaal of geïnteresseerd in het aanbod en prijsontwikkeling ervan, dan kan dit overzicht je daarbij helpen.

Zoals elk jaar wordt rond deze tijd steeds meer info over de nieuwe Slalom/Freeraceboards en Race/Slalomzeilen voor het seizoen 2011 bekend. Het overzicht voor de zeilen wordt erg op prijs gesteld, daarom nu ook voor de boards een vergelijk tussen merken onderling en per merk het verschil tussen 2010/2011. Deze overzichten geven inzicht in het aanbod op de Benelux markt, beschikbaren modellen/maten per merk en prijzen daarvan.

Een opmerking vooraf over de genoemde prijzen. Dit zijn de adviesprijzen zoals afgegeven door de diverse fabrikanten/importeurs/agents. Werkelijke verkoopprijzen in een shop of via internet zijn van heel veel variabelen afhankelijk en moeilijk te inventariseren in één overzicht.

Het bovenstaande WordCloud plaatje geeft een indicatie van de grootte van het assoritiment in deze populaire categorie van een bepaald merk weer.

Slalom/Freeraceboards 2010/2011

Het gaat hier om adviesprijzen met een steekproef van een slalomboard van ongeveer 110 liter, om het vergelijkbaar te houden geldt zonder vin een opslag van €150, prijzen in euro's voor de Benelux.

  • Kenmerken Race: volbloed slalomboards zoals ingezet door pro's en meer gevorderde windsurfers, meestal zonder vin geleverd.
  • Kenmerken Freerace: slalomboards die wat vergevingsgezinder zijn, ingezet door gevorderden/recreatieve windsurfers, meestal met vin geleverd.

Race/Slalomzeilen 2010/2011

Het gaat hier om adviesprijzen met een steekproef van 3 zeilmaten en 1 carbon mast, totaalprijs is 3 zeilen+2x mast voor een goed vergelijk. Een set zal er in de praktijk veelal anders uitzien en is afhankelijk van boards/persoon/inzetbereik etc. Adviesprijzen zijn in Euro's voor de Benelux.

  • Kenmerken Racezeilen: brede mastsleeve, 4/5 cams, 100% carbon mast. Dit zijn de pure volbloed racezeilen zoals ingezet door de pro's bij slalom/speed. Ook verkrijgbaar in de Formula maten. Deze zeilen zijn geschikt voor de zeer gevorderde windsurfer die het maximale uit zijn setje wil halen.
  • Kenmerken Freeracezeilen: minder brede mastsleeve, 2/3 cams, meestal 75% carbon mast. Deze zeilen zijn iets vergevingsgezinder en meer geschikt voor de gevorderde/recreatieve windsurfer. De kleinere maten worden ook wel ingezet door de pro's bij speed.

Overzicht Slalom/Freeraceboards 2010/2011

overzicht_slalom_freeraceboards_2010_2011_final

Overzicht Race/Slalomzeilen 2010/2011

overzicht_race_slalomzeilen_2010_2011_final

Voor reacties zie ook de bijbehorende forumtopics voor de zeilen en voor de boards.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.