Kevin Pritchard verslaat alle kiters!

Na het verlies van een aantal events is hier eindelijk de wraak; een windsurfer heeft de kiteboarders verslagen. Het gebeurde op de Lord of the Wind Showdown, in Los Barriles, Mexico. De snelste rijder ontving 3500 dollar en de grote eer!

 

Kevin Pritchard, een windsurfer uit de VS, kwam als grote winnaar uit de bus van het event. Na afloop was hij helemaal enthiausast: "dit was een overwinning om nooit te vergeten. De kiters waren zo zelfverzekerd dat het mij extra motiveerde. Ik was eigenlijk alleen maar hier om met mijn broers en mijn familie te gaan windsurfen! Toen zij over het event begonnen besloot ik al vrij snel om mee te doen." aldus Pritchard.

 

 

 

De omstandigheden waren ideaal. "De wind was perfect en de kiters voelden zich waarschijnlijk best lullig aangezien het niet eens een race-zeil was wat ze de das omdeed. Het was fantastisch, het hele strand juichte voor me, ik denk dat ze genoeg hadden van de kiters met hun grote mond. Zelfs sommige kiters waren geshokt dat een windsurfer nog steeds sneller kan zijn! Het voelde niet als een overwinning van alleen mijzelf, maar als een overwinning van alle windsurfers! Een fantastisch gevoel."

 

Aan de start van de race begonnen de kiters met al het zelfvertrouwen in de wereld aan de race met John Hieneken aan kop. Kevin Pritchard was de troefkaart van de windsurfers, hij had een goede start maar gaf een klein gaatje weg. Terwijl de kiters met de windsurfers in gevecht lagen kwam Pritchard centimeter voor centimeter dichterbij.

 

Wetend dat de kiters sneller zouden zijn met wind in de rug, wist hij zoveel voorsprong te pakken dat de kiters hem op het laatste stuk van 5 kilometer wind in de rug, niet meer in konden halen. Zijn voorsprong op het einde telde meer dan een minuut. De eerste kiter over de finish dacht zelfs dat hij gewonnen had, omdat Pritchard al lang uit het zicht was verdwenen!



Bron : motion.soulonline.nl

 





Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.