25 februari is het weer zo ver, de PWA 2011 Grand Slam! Een nieuw jaar, een geheel nieuw event en onze grote Nederlandse held, Pieter Bijl (NED-0)!

Het PWA zal worden gehouden in Mui Ne voor een periode van negen dagen, van 25 februari tot 5 maart. Eerst zullen de freestylers het water opgaan, die tot halverwege de vijfde dag (1 maart) hun beste tricks laten zien.

Op 1 maart zal ook de registratie zijn voor de Slalom riders. Zij zullen van 2 tot 5 maart het water opgaan. Op 5 maart zal ook de prijsuitreiking zijn.

De sfeer in Vietnam is geweldig! Bars en restaurants vlak aan het strand, schaduw onder de palmbomen, lage prijzen en een bijzondere cultuur!



Zoals te verwachten is kan je de beste riders vinden op het PWA event. Bij Freestyle; riders zoals Gollito Estredo (North/Fanatic), Tonky Frans (Tabou/Gaastra) en de Belgische rider Steven van Broeckhoven (F2/Gaastra). Ook bij Slalom zijn riders te vinden zoals Pieter Bijl (JP/Neilpryde) en Bjorn Dunkerbeck (Starboard / Severne / Mystic).

Ook is PWA trots om aan te kondigen dat de gehele 2011 PWA Vietnam World Cup zal worden uitgezonden via de PWA-live-tv op www.pwaworldtour.com. De eerste uitzending zal in de morgen van 25 februari zijn (`s morgens in Vietnam).

Zoals al is vermeld eerder in het artikel is je mischien wel opgevallen dat Pieter Bijl na een lange tijd afwezigheid ook weer aanwezig zal zijn. Windsurfing.nl intervieuwde hem:

Hoe voelt het om na een paar jaar van afwezigheid weer mee te kunnen doen in de PWA Slalom?
Voelt goed, we zijn nu een week voor de aanvang van het eerste evenement en ik kan niet wachten!

Hoe heb je je voorbereid om weer voorin mee te kunnen varen?
Ik denk dat het een beetje aanvoelen wordt in Vietnam, ben sterk en heb veel gevaren maar je weet toch nooit echt waar je staat, dus Vietnam wordt ff aan kijken en dan hebben we lekker de tijd voor de rest van het jaar om aan de dingen te werken die nodig zijn.

Denk je dat je, ondanks je afwezigheid van de laatste paar jaar, goed mee kan komen, en waarom?
Als ik straks met Micah en zulke mannen vaar dan draai ik altijd lekker mee. Verder heb ik afgelopen jaren ook veel geraced dus het zit me nog vers in het geheugen. Dus ik denk het wel.

Wie zal een van je grootste tegenstanders zijn, en waarom specifiek die persoon?
Ik denk niet dat er één persoon een echte tegenstander zal zijn, je vaar tussen de hele fleet en het zal elke race een ander zijn, ik ga me niet op 1 of 2 personen focussen, daar heb je niets aan.

Met welk matriaal (boards/zeilen/vinnen) ga je dit seizoen varen?
JP Australia, NeilPryde en Vector Fins.

Bron: Pieter Bijl en www.pwaworldtour.com

Reacties

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.