bpf2-w300pxBlack Project Fins te koop in Nederland!

Na een aantal jaren van onderzoek is in 2010 Black Project Fins gestart met slechts één doel:
de best mogelijke vinnen maken. Black Project Fins maakt vinnen voor SUP, Wave, Speed, Slalom, Freestyle en Freeride.


 

De meeste bestaande vinnen worden ontworpen op basis van lucht aerodynamica, hierbij wordt echter vergeten dat een vin niet door de lucht maar door water moet snijden, een heel ander medium.

Tom Hammerton, de designer van Black Project heeft een achtergrond in zeilontwerp bij HotSails en heeft o.a. aerodynamica gestudeerd. Hij maakt veelvuldig gebruik van Computational Fluid Dynamics software, aangepast voor waterstromen in plaats van luchtstromen. Een cruciaal verschil. Hierdoor kan het effect van nieuwe ideeën en shapes razendsnel in kaart worden gebracht.

Theorie en wetenschap is natuurlijk een mooie basis, maar geen compleet alternatief voor de praktijk. Een topontwerp is nutteloos als het niet goed kan worden geproduceerd, of niet bestand is tegen de stress van dagelijks gebruik. Daarom worden alle Black Project vinnen gemaakt met high-tech precisie CNC freesmachines met de hoogste tolerantie die we kunnen vinden.

Op Speedsurfingblog.com heeft Erik Loots een interview geplaatst met Tom Hammerton over de ontwikkeling van de Type S Speedvin. Klik hier voor het artikel

BlackProjectFins.nl is de website van de Nederlandse Importeur, Surfcenter. Vinnen zijn leverbaar medio april. Buiten Nederland vind je via BlackProjectFins.com je dealer.

Meer info en reacties op het forum:

Reacties

bpf1-b-and-w-w600

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.