01sof07-108

Een virtuele ranglijst van en voor Nederlandse wedstrijdsurfers. Gebaseerd op gevaren wedstrijduitslagen, kunnen wedstrijdsurfers punten verdienen voor de ranglijst. Hoe meer wedstrijden gevaren, hoe meer punten verdiend.

De aftrap van het nieuwe wedstrijdseizoen, is ook de start voor een nieuw experiment. Als eerste is de Techno293 klasse aan de beurt, de keuze voor deze actieve jeugdklasse is niet heel vreemd. Vroeg in het seizoen staan er al veel wedstrijden op de kalender, die ongeacht de wind een einduitslag geven.

Event factor
Sommige wedstrijden hebben een hogere waardering, dan andere. Zo telt een Nederlands Kampioenschap zwaarder mee dan bijvoorbeeld een clubwedstrijd. De event-factor is de gewichtswaardering van een wedstrijd. De score wordt gebaseerd op het hoge punten systeem, de eindpositie vermenigvuldigd met de event-factor is de score die wordt gebruikt voor de ranglijst.

Experimenteel
Een website of toepassing in ontwikkeling, in de komende maanden zullen er steeds meer nieuwe en/of verbeterde functionaliteiten aan de ranglijst worden toegevoegd. Een belangrijk onderdeel van het experiment zal de ontwikkeling van uitgebreide filters en feeds zijn. Diverse mogelijkheden voor geinteresseerden en gebruikers om aan de slag te gaan met de verzamelde en verwerkte ranglijst data.

Bijvoorbeeld voor publicatie van je eigen resultaten op je eigen persoonlijke website, blog, facebook- of hyves-pagina. Maar ook voor de publicatie van de ranglijst(en) op websites van windsurf-media, blogs, surfclubs en evenement organisatoren.

Toekomst
Na een eerste evaluatie van de ervaringen over het beheren van de ranglijst en verwerken van de uitslagen, kunnen in de toekomst mogelijk meer soorten wedstrijden, klassen en uitslagen worden toegevoegd aan het experiment. Iedereen kan suggesties, opmerkingen, verbeterpunten en ideeën aandragen voor de ranglijst. Bezoek de Techno-talents Ranglijst.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.