Het Yogho!Yogho! NK Windsurf zal op 9 en 10 april starten in Almere bij de surfclub WSV Almere Centraal in Almere-Haven.

De Nederlandse Kampioenschappen worden gevaren over een serie van vijf wedstrijddagen verspreid over het land. 

Naast Almere zal het NK Windsurf ook Hoorn, Lauwersoog, Bruinisse (Grevelingendam), Ouddorp (Brouwersdam) en Scheveningen aandoen in de periode van april tot en met oktober dit jaar. Het Yogho!Yogho! NK Windsurf wordt georganiseerd door Exventure Sports & Events en de NVW (Nederlandse Vereniging van Wedstrijdsurfers) onder auspiciën van het Watersportverbond.
 
Littel, Bouman en jonge talenten
Afgelopen jaar was Dennis Littel Nederlands Kampioen in zowel de disciplines Formula als Slalom, en ook dit jaar zal hij weer serieus in de race zijn voor deze titels. Concurrentie valt vooral te verwachten van oud-olympisch windsurfer Casper Bouman, Dirk Doppenberg en Adri Keet. En ook spannend is te zien hoe opkomende jonge talenten Jordy Vonk en Thomas van Zelst de winter doorgekomen zijn.
 
Tweede generatie windsurfers
De belangstelling voor het windsurfen neemt weer behoorlijk toe. Na de grote rage een jaar of 25 geleden worden er aan de waterkant nu meer en meer zogenaamde tweede generatiesurfers gesignaleerd: Ouders die vroeger veel gesurft hebben (her)ontdekken samen met hun kinderen de surfsport. De huidige, lichtere windsurfmaterialen maken leren windsurfen makkelijker dan ooit en verhogen de funfactor enorm. Bij de surfclub in Almere is tijdens het evenement informatie over surflessen te verkrijgen.

Kijk voor meer informatie op:
     
    Bron: www.watersportverbond.nl
    Foto: Lieuwe Faber

    Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
    - Stichting Windsurfing Nederland.