In 2004 zijn de regiocups van start gegaan: opstapwedstrijden voor surfers. Dit was in alle regio's een succes, met duidelijke groeimogelijkheden naar komende jaren.

De Regio Cup Noord wordt dit jaar gevaren op het Tjeukermeer en het IJsselmeer. En de Regio Cup Zuid wordt gevaren op het Grevelingenmeer (Kabbelaarsbank) en het Veerse Meer (Schotsman).

Iedereen mag meedoen!
Of je nou wedstrijdsurfer of recreatie surfer bent (licentie is niet verplicht).

Er wordt gevaren in 2 groepen:

       De Gold fleet voor deelnemers met wedstrijdervaring
       De Silverfleet voor deelnemers met weinig of geen wedstrijdervaring

Door de deelnemer wordt zelf aangegeven in welke groep hij wil varen. Als de wedstrijdleiding echter van mening is dat ten onrechte in een groep is ingeschreven zal de inschrijving worden aangepast. We willen immers zoveel mogelijk gelijkwaardige surfers in een groep, zodat iedereen een kans heeft.

Kosten van inschrijving voor beide regiocups is maar 5 euro!

Voor Regiocup Noord geldt: Bij 15 kopen of meer zal er Slalom gevaren worden, onder de 15 knopen wordt er formula gevaren.
Inschrijving is vanaf 10 uur. Om 11 uur is de skippersmeeting en om 12 uur de eerste start.

Voor Regiocup Zuid geldt: De regiocup gaat alleen door als de windlimiet wordt gehaald, op de pagina van http://www.ZW7.nl wordt de avond voor het evenement bekend gemaakt of de wedstrijd doorgaat.
De skippersmeeting is om 11.00 uur, rond 12.00 uur zal de 1e wedstrijd worden gevaren.

In tegenstelling tot het NK is er hier geen beperking op het materiaal. Iedereen op een Formula-achtige plank kan meevaren. De boards hoeven dus niet exact te voldoen aan de klassevoorschriften van Formula Windsurfing. De achtergrond hiervan is om zoveel mogelijk surfers de gelegeheid te geven om aan deze wedstrijden deel te nemen. Elke dag zal er een dagklassement worden bijgehouden. Ook worden alle races toegevoegd aan het seizoensklassement. Volgens het standaard low-point scoring systeem zal hier de uiteindelijke seizoenswinnaar uit worden bepaald.

Ook dit jaar zijn er weer prachtige weekend prijzen te winnen en natuurlijk de overall prijzen "de VOLVO bokaal" (regiocup Noord) en "de ROHA bokaal" (regiocup Zuid)

Voor meer informatie kijk op http://www.regiocup.nl/surfen/Content.aspx?sid=4&cid=990&mid=&mnu=1560 of http://www.ZW7.nl

Wedstrijdregelement: http://www.wedstrijdsurfen.nl/downloads ... lingen.pdf

Bron: http://www.watersportverbond.nl/surfen

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.