ikwindsurfDit jaar beleeft het windsurfen in Nederland zijn 40-jarig bestaan. Door heel Nederland worden dit lustrumjaar initiatieven genomen op lokaal niveau om het windsurfen onder de aandacht te brengen.

Vanuit de Windsurfclub Aalsmeer is door drie leden een ambitieus meerjaren campagne gepresenteerd. Doelstelling: zoveel mogelijk jeugd en herintreders het water op te krijgen. In de eerste editie van "IkWindsurf" wordt in samenwerking met de Nationale Sportpas campagne gevoerd op scholen in de regio. Ook bedrijven, sportclubs en pers worden benaderd om zo'n breed mogelijk publiek te bereiken.

Tijdens de eerste opstapdag maken de deelnemers gedurende een twee uur durende sessie kennis met de sport, het materiaal en de verschillende stijlen, de theorie en de praktijk. De dag wordt ondersteund door VandenBerg Surfshop met Starboard materiaal en Herman van den Berg met een uitgebreid arsenaal aan Fanatic boards, ION kleding & surfpakken en toebehoren. Beide partijen voorzien ook extra trainers die gedurende 6 uur totaal 75 deelnemers (opnieuw) laten kennismaken met de windsurfsport. Naast het windsurfen zijn (WAS)SUPs en GOGO boards aanwezig om uit te proberen.

De belangstelling voor de gratis windsurflessen is zelfs zo groot dat met 75 aanmeldingen alle groepen al vol zitten. Maar er is een wachtlijst!

Check www.ikwindsurf.nl voor meer informatie en volg ons via @IkWindsurf & Facebook.com/IkWindsurf

Windsurfclub Aalsmeer is onder meer organisator van de 'Oude Deuren Cup' en de Grote Prijs van Aalsmeer. Alle evenementen zijn te vinden op www.WSCA.nl

IkWindsurf commissie: Walter Schellingerhout – Driekus Bernard – Edwin van der Pol

Bron: www.extremesportsmagazines.nl

Reacties

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.