Dorian olympische nominatieKernploegsurfer Dorian van Rijsselberge veroverde de de bronzen medaille tijdens de Sail for Gold ISAF World Cup op het Olympische wedstrijdwater in Weymouth.

De windsurfer van de Delta Lloyd Kernploeg verzekert zich met dit resultaat ook van een volle Olympische nominatie.

Het goud ging naar Nick Demspey. De Engelsman kan uit zijn keukenraam de Olympische windsurfbaan zien liggen en zette een sterke medal race neer. Van Rijsselberge zijn trainingspartner JP Tobin neemt het zilver mee naar huis. Tobin uit Nieuw Zeeland vormt samen met Rijsselberge een team onder leiding van coach Aaron Macintosh (NLZ).

Na de start schoten de razendsnelle windsurfers met name de linkerkant van het kruisrak in. De hele week was die kant van de baan favoriet qua wind. Voor de wind komen de surfers dan met 20 knopen (bijna veertig km per uur) per uur aan vliegen.

JP Tobin and Nick Demspey vochten om de eerste plaats met de Fransman Bontemps. Van Rijsselberge zeilde een goede race vlak achter de kopgroep en hield een oogje op de Pool Myszka die vierde lag in het klassement. Voor van Rijsselberge was het zaak die derde plaats vast te houden aangezien top drie de eis is voor een Olympische nominatie in Weymouth.

Dorian van Rijsselberge had een dubbel gevoel. "Ik ben wel tevreden maar het kan veel beter. Het was een goede week. Dit is wat we wilden bereiken en dat is gelukt. Een nominatie en een goed resultaat op Olympisch water. Maar ik heb het gevoel dat er meer in had gezeten."

"We begonnen heel sterk aan de serie. Met veel wind lagen JP en ik regelmatig op kop. We kwamen net terug van drie dagen Delta Lloyd Regatta met heel veel wind. Prima training dus. Maar ook goed dat we daar maar drie dagen hebben meegedaan, anders waren we echt leeg geweest."

Met de persoonlijke nominatie voor deelname aan de Olympische Spelen is Dorian nog niet helemaal klaar. In december zal Nederland nog als land gekwalificeerd moeten worden tijdens het ISAF WK in Perth Australie. Onlangs wist Dorian de oefenwedstrijd in Perth nog op z'n naam te schrijven.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.